Élmény

Hamarosan átadják az új kilátót a Hármashatár-hegyen

Fotó : Norbert Juhász/We Love Budapest
Hamarosan átadják az új kilátót a Hármashatár-hegyen

Körülbelül egy hét múlva adják át hivatalosan a Hármashatár-hegy legújabb kilátóját, amelynek utolsó csavarjai éppen most kerülnek a helyükre. Az építményről egyelőre nem szivárgott ki túl sok információ, annyit viszont megtudtunk, hogy a mai napon történik meg a műszaki átadás, arra a kérdésre pedig, hogy a budapestiek mikor mehetnek fel ide, azt a választ kaptuk, hogy körülbelül egy hét múlva. Reméljük, valóban így lesz, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy még egy okkal több lesz arra, hogy megérje errefelé kirándulni.

Hármashatár-hegy
  • 1030 Budapest, Hármashatárhegyi út 1.
A helyszínen dolgozók ottjártunkkor még az utolsó apró simításokat végezték a szeptember 1-je óta épülő, gömbre hajazó, háromszögekből felépülő fa kilátón, amely a Hármashatár-hegy legújabb attrakciója lehet hamarosan. Azt az információt kaptuk, hogy a műszaki átadást követően egy héttel, azaz talán a jövő hét vége felé megtörténik a hivatalos átadás is.
Fotó: We Love Budapest
A 495+8 méter magas építményt egyébként remekül pozicionálták, ugyanis egy egészen új nézőpontból figyelhetjük innen a várost, és ha tiszta az idő, akkor egészen a Megyeri hídig  el lehet látni. Hallottunk egy olyan pletykát is, hogy az alsó szintjén vendéglátóhelyet létesítenek majd, ezt egyelőre nem erősítenénk meg, mindenesetre jó ötlet lenne.
Fotó: We Love Budapest
A kilátó egyébként a Hármashatár-hegy legmagasabb pontján, a Hangár Bisztró mellett, egy eddig zárt sorompó mögött épült fel, és autóval, valamint tömegközlekedéssel is viszonylag könnyen megközelíthető.

Fotó: We Love Budapest
Fotó: We Love Budapest
Fotó: We Love Budapest
Fotó: We Love Budapest