Kalózos témájú, egy titokzatos kincses sziget térképét idéző hátizsákokkal jön ki az YKRA március 1-jén, Lakatos Balázs a grafikus-dizájner Gilicze Gergőt kérte fel a közös munkára.

Az YKRA a VII. kerületben rendezte be még 2014-ben a '60-70-es évek színes szubkultúráját és kirándulós zsákjait idéző táskákat áruló boltját, az old scool, retró darabokra emlékeztető, kézzel gyártott, színes hátizsákokat főleg a természet, a hegymászás, a gördeszka és a hip-hop kultúra ihlette. A Lakatos Balázs tervezte hátizsákok természetes anyagokból (vászon, bőr) készülnek, és rendkívül tartósak.

Idén tavasszal egy új kollekciót vezetnek be, az YKRA a budapesti székhelyű grafikus-dizájnerrel, Gilicze Gergővel szövetkezett, és egy kincses térképes, kalózos, gyermeki nosztalgiát idéző nyomatból készítik a hátizsákokat. Gergő előző munkáiba, térképeibe, társasjátékaiba és kalózos témájú logóiba egyből beleszeretett Lakatos Balázs, ezért kérte fel a grafikust egy közös munkára.

A táskákon kívül tornazsák és tolltartó is készül majd a rejtvényekkel és nyomokkal, térképpel felturbózott, gyermekkor ihlette anyagokból, melyeket március elsejétől már meg is vásárolhatunk majd.