A Színes város Obie Platon, román művészt kérte fel, hogy “A város és a természet” témában fesse ki a Kőleves kert 100 négyzetméteres tűzfalát a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál keretein belül. A festő 70 liter festék árán, 4,5 nap alatt teljesítette a feladatot, az eredmény pedig az öt platóni forma egyike, amely a Földanyát jelképezi.

Új fesztivál indult augusztus közepén a fővárosban Színes Város Strongbow néven. Az egy hónapon át tartó művészeti és zenei programsorozat a beszélgetésekről, Budapest témájú slam eseményekről és több mint 100 zenei programról szól, és nem mellékesen tucatnyi kültéri tűzfalat is kifestenek a meghívott hazai és külföldi képzőművészek augusztus 15-től szeptember 19-ig tartó eseményhez kapcsolódóan.

A Kőleves kert mintegy 100 négyzetméteres falát a román származású Obie Platon festette meg 4,5 nap alatt, az elkészült munka pedig az öt platóni forma egyikét, a Földanyát jelképezi.

Elsősorban Platón, a filozófus, illetve a román kultúra, a társadalom, a geometria és a filozófia inspirálja a művészt. Idővel kialakult öt eltérő stílusú karakter, amelyeket előszeretettel használ fel a rajzaiban, ezek az öt platóni formának felelnek meg: a tetraéder, a hexaéder, az oktaéder, a dodekaéder és az ikozaéder.

A karakterek neve: Allan Dalla, Madame Mezzanine, Pop Prince, Qrip Tic, Lost Letter (föld, levegő, tűz, víz, éter).
A művész Kazinczy utcában található falfestménye -csak úgy, mint a Kertész utcai parkoló alkotói - a ,,Nagyváros vagy természet" ellentétpárt dolgozta fel, a színes Földanyát a merev szürke várossal ellentétben. A művész először járt Budapesten, ám alkotásában felsejlik például a Szabadság-szobor is.

A falfelületre nemcsak festettek, hanem egyúttal ez Budapesten a második olyan tűzfal, amely teljes körű hőszigeteléssel újult meg. "Kiemelten fontos számunkra, hogy egy tűzfalra ne csak fessünk, vagy vakoljunk, hanem egy itthon eddig nem alkalmazott módszerrel hosszú távú megoldást is kínáljunk arra, hogy miként lehet egy tűzfalat ténylegesen megóvni." - mondta el Flór Péter, a Színes Város főtitkára.