Élmény

Újabb tűzfalat festett meg a Színes Város

Fotó : Farkas András - Színes Város
Újabb tűzfalat festett meg a Színes Város

A Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál harmadik tűzfala készült el. A budapesti Kertész utcában található parkoló 156 m2 nagyságú tűzfalára három művész öt nap alatt festette fel a “Romlás virágai” című alkotást.

A fesztiválon megfestett tűzfalak mindegyike valamilyen ellentétpárt dolgoz fel, így ez a ,,Nagyváros vagy természet” dilemmát értelmezte sajátosan. Fat Heat és a Mr. Zeroként alkotó Viszokai Krisztián nemzetközileg a legismertebb magyar falfestők, akik művészetük segítségével a fél világot bejárták, ugyanis rengeteg fesztiválra hívják őket nagyméretű falakat megfesteni évek óta.
Fotó: Farkas András - Színes Város
A gyakran párban dolgozó duót ezúttal kiegészítette ObieOne, alias Egry Tamás. Egry a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fotó szakán diplomázott, de grafikával is régóta foglalkozik.
Fotó: Farkas András - Színes Város
Az új budapesti fesztivál keretében közel tucat tűzfalat festenek meg képzőművészek augusztus 15. és szeptember 19. között, amelyre három külföldi vendégművész is érkezett. Jelenleg négy további falon zajlik egyidejűleg a munka. A falfestések mellett több mint 100 program várja az érdeklődőket Budapest belvárosában. A Budapest Parkban például hamarosan Random Trip Special lesz, és Irie Maffia, a Corvintetőn Rewind Dj Palotaival.

Színes Tűzfalak – Romlás virágai (megszűnt)
Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 27.

Fotó: Farkas András - Színes Város