A város egyik legforgalmasabb pontjára a Blaha Lujza térre már igencsak ráférne egy alapos felújítás. A tér átalakítását már hosszú ideje tervezik, de az évek során egyszer sem sikerült megállapodásra jutni. Végül egy évvel ezelőtt a Fővárosi Tervtanács engedélyezett egy tervet, ami eddig nem került nyilvánosságra. 

2011. áprilisában készült először engedélyezési terv a Blaha Lujza tér felújítására az Ablon projektcég megbízásából, amit azonban a Fővárosi Tervtanács nem támogatott, ezért új tervezőket kerestek, akiktől új terveket kértek. Az új csapat sikeres is volt, hiszen 2012 áprilisában a Fővárosi Tervtanács támogatta az új koncepciót.

A terv jelenleg több ütemet tartalmaz: az elsőt, az Ablon finanszírozná, a másodikat a főváros, a harmadik és negyedik pedig nagyban függ majd a tervben lévő BKK-s fejlesztésektől, például a Rákóczi út - Kossuth Lajos utca tervezett átalakításától. A tervek állítólag úgy készültek el, hogy kezelni tudjanak majd bármilyen forgalmi változást.

A képeken az látszik, hogy a felesleges parkolót felszámolnák, és ezzel együtt az autók behajtása is megszűnne a téren, ami teljesen új burkolatot is kapna.


Hogy pontosan mikor kezdődnek meg a munkálatok, illetve, hogy mikorra tervezik a felújítotttér átadását nem lehet tudni.

Kiváncsiak vagyunk vajon ez a terv megvalósul, ha érdekel mely kezdeményzések vesztek el a múltban, olvasd el az erről szóló Mi lett volna, ha cikkünket!