A főváros utcaképét a mai napig meghatározzák a klasszikus formatervű Ikarusok. A helyzet csak annyit változott a 10-15 évvel korábbihoz képest, hogy a magyar buszok mellé külföldi típusok is felsorakoztak. Egy dolog azonban változatlan: mindegyik dízelmotorral üzemel. Az elektromos motorral szerelt járművek nem holnap váltják le az öregebbeket, de az biztos, hogy a közeljövőben a pesti utcákon is találkozhatunk velük, jó eséllyel az evopro Modulo nevű újdonságával.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Budapest zöld város, de hamarosan minden házbanszelektíven gyűjthetjük a szemetet, megjelentek a környezetbarát taxik, elindult a MOL Bubi, időnként megújul egy-egy kisebb park, a Dunát pedig a Zöld Sziget segíti tisztábbá tenni.

Ebbe a tendenciába illeszkedhet egy új magyar busz megjelenése is a fővárosban. A magyar fejlesztésű és gyártású, hibrid hajtású busz számos invenciót rejt magában. Kompozit karosszériája miatt könnyebb, és több utast tud szállítani, mint a konkurens buszok. A moduláris felépítés a sorozatgyártást segíti, valamint azt, hogy pontosan a megrendelő igényei szerint alakítsák ki a járműveket.

Mivel az elektromos autók is csak most kezdenek terjedni a világban, az első magyar elektromos busz legyártása már önmagában is nagy szó. Ami biztos, hogy a közösségi közlekedésben, illetve a városi buszok mezőnyében az elektromos motorral felszerelt járműveké a jövő.

Az evopro Modulo busza egyelőre prototípusként létezik, de hatalmas iránta az érdeklődés külföldön is, így akár a legnagyobb metropoliszokban is találkozhatunk majd vele. Konkrét dátumot még nem tudunk mondani, de szinte biztos, hogy hamarosan a budapesti utakon is fut majd néhány Modulo!