A „zenés-táncos rendezvények tartására” vonatkozó engedély hiányában a Park szervezői úgy döntöttek, hogy a Parkot nem nyitják ki. A Nagyszínpad hazai és nemzetközi koncertjeit egyelőre lemondják. A nyitó-hétvégére a jogszabályok maximális betartása mellett, a működési engedély és valamennyi hatósági engedély birtokában a Park területén lévő két kis helyszínt, a zártkörű „Hoppá” klubot és az underground és az elektronikus zenei műfajok fedett helyszínét, a Pop-Art Electronic-ot nyitják csak meg a közönség számára, ahova a látogatók csak limitált létszámban, maximum 1000 főig, érkezési sorrendben kerülnek beengedésre.

A főváros tulajdonában lévő, a ferencvárosi Soroksári út közlekedési csomópontjában, a Rákóczi híd mellett hetek óta épülő, egyedi építészeti karakterisztikájú, szállítmányozási konténerekből kialakított látványos modulrendszerű építmény- és park-együttes csütörtöki megnyitóját az utolsó pillanatban, a szervezők számára ismeretlen okok miatt megakadályozta a Ferencvárosi Önkormányzat jegyzői hivatala.

A Ferencvárosi Önkormányzat jegyzője, Dr. Nagy Hajnalka a nyitás napján sem adta ki a „zenés-táncos rendezvények tartására” vonatkozó engedélyt a Park üzemeltetői számára, holott az engedély kiadásának feltételei, a szükséges szakhatósági engedélyek rendelkezésre álltak, az engedély kiadásának határideje pedig április 27-én lejárt (március 23-án adták be)
A nagyrendezvények tartásához szükséges – az engedélyek sorában az utolsó szükséges – engedély kiadásának elakadásáról ma délután 2-ig hivatalos információ sem a jegyzőtől, sem a Ferencvárosi Önkormányzat illetékeseitől nem érkezett a Park szervezői felé. Az elmúlt napokban többszöri próbálkozás ellenére sem tudtak a jegyző asszonyhoz személyesen bejutni, a jegyzői titkárságtól jövő hét hétfőre kaptak a szervezők időpontot a személyes konzultációra.

A PARK nyitásra kész, Richard Dorfmeister már Budapestre érkezett, a Kowalsky és a Vega gőzerővel próbál péntekre, a Slam Poetrys csapat pedig már szombatra faragja a rímeket. A tegnapi hangpróba és a környezet zajhatár-mérése is sikeres volt, minden érték a határérték alatt volt. A közösségi portálok és a levelek, valamint a jegyvásárlók visszajelzése alapján sok ezren várják a Park ma megnyitását.

A szervezők a mai napon személyesen megkeresték dr. Bácskai Jánost, Ferencváros kultúra-barát polgármesterét, hogy a tájékoztassák erről a lehetetlen helyzetről. A polgármester nagyon készséges és megértő volt a váratlanul megjelenő Parkosokkal, támogatásáról is biztosította őket, ugyanakkor tekintettel arra, hogy ez a kérdés kizárólag jegyzői hatáskör, nincs ráhatása a kérdéses engedély kiadásának.

A nyitó-hétvége Nagyszínpadi koncertjeire megvásárolt jegyek a kisebb helyszínekre is érvényesek lesznek a mai napon, vagy a Park jegypénztárában 15 napon belül visszaválthatók, illetve remélve a megnyitás mielőbbi lehetőségét, bármely későbbre tervezett koncertre érvényesek lesznek.