szabadidő

szerkesztés

Íme néhány szuper program, ahol a gyerekek hétvégén összefuthatnak a Mikulással

Szerzők

  • Csom-Dömötör Erika

2021. 12. 01. 13:28

Összegyűjtöttünk néhány helyszínt, ahol ezen a hétvégén kicsik és nagyok találkozhatnak a Mikulással.

Fotó: Pagony

Pagony Mikulás – több helyszínen, december 4–5.

1/7

A Pagony könyvesboltokban (például a Bartók Béla úton, a Zuglói Pagonyban, a Frankel Leó utcai üzletben) Mikulás-ünnepségekkel készülnek ezen a hétvégén. A szülőknek nincs más dolga, mint személyesen bemenni az egyik üzletbe és megsúgni a Mikulásnak, hogy milyen könyvre vagy játékra vágyik a csemetéjük. Hétvégén pedig a kiválasztott időpontban a Mikulás személyesen adja át nekik az ajándékot.
 
A program ára: a Pagonyban vásárolt ajándék + 1700 Ft/gyerek

Bartók Pagony
Zuglói Pagony
Frankel Pagony

Fotó: Normafa Rendezvényház

Normafa Mikulás – Normafa Síház, december 4–6.

2/7

December 4-én, 5-én és 6-án a Mikulás a Normafa Rendezvényházba látogat. Nemcsak a Mikulással találkozhatnak a gyerekek, de közös élményben lehet része az egész családnak, hiszen lesz állatsimogató, mézeskalács-készítés, kézműves-foglalkozás, babasarok és téli finomságok is.
 
A program ára: felnőttjegy (18 éven felülieknek): 5000 Ft, gyerekjegy Mikulás-csomaggal (0–18 éves korig): 8000 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 24 000 Ft

További infók itt.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

Mikulás a Budakeszi Vadasparkban – december 4.

3/7

December 4-én, szombaton megérkezik a Mikulás a Budakeszi Vadasparkba is. Hó hiányában szánját lovas kocsira, rénszarvasait peckes paripákra cseréli. Puttonyában mindenféle finomságot hoz, hogy a közös séta során megajándékozza a résztvevőket és a vadaspark lakóit is. A Mikulás távozásával a program tovább folytatódik. A Budaörsi Rendőrkapitányság interaktív, szórakoztató játékain lehet majd részt venni. A nap végét a hónap állata, Muci, az aranysakál zárja izgalmas bemutatójával.
 
A program ára: gyerekeknek 100 Ft, felnőtteknek normál napi belépő.
 
További infók itt.

Fotó: Vasúttörténeti Park

Ahova vonattal érkezik a Mikulás – december 4–5.

4/7

Már a legjobb adventi családi programok cikkünkben írtunk róla, hogy a Vasúttörténeti Park december 5-én Téli Fesztivállal zárja az idei évadát, ahova a Mikulás is ellátogat majd, de emellett a Gyermekvasúton, Csillebérc állomásnál (előzetes regisztráció szükséges), illetve a főváros közelében, Királyréten és a Vál-völgyi kisvasúton is találkozhatnak vele a családok ezen a hétvégén.
 
További infók itt.

Fotó: Gryllus Vilmos

Nótás Mikulás – december 4–5.

5/7

Nem múlhat el ez a hétvége Gryllus Vilmos Mikulás-dalai nélkül. December 4-én 10 órától a Budapest Jazz Clubban találkozhat vele a közönség, majd december 5-én 11:30-tól a MOMkultban. Ha valaki nem tud élőben részt venni az eseményeken, lesz egy online koncert is december 5-én 17 órától Gryllus Vilmos közösségi oldalán.
A program ára 2500 Ft/fő, az online esemény ára 1490 Ft.

További infók itt és itt.

Fotó: Csodavár

CsodaCsaládi Mikulás nap – Csodavár Budapest, december 4. 10:00–14:00 (ingyenes, regisztrációs)

6/7

Izgatottan várja a gyerekeket Luna, a terápiás kutyus, aki Mikulás-váró játékokkal készül erre az alkalomra. Emellett kézműveskedhetnek, és a játszóház, valamint jó idő esetén a Csodavár játszótere is nyitva tart. A program ingyenes, de regisztráció szükséges!

További infók itt.

Fotó: MikulásGyár

+1 adománygyűjtő helyszín: MikulásGyár – 56-osok tere, december 1–21.

7/7

A MikulásGyár központi helyszíne ebben az évben is az 56-osok tere, ahol december 1–21. között nemcsak programokkal várják a közönséget, hanem adományokat is gyűjtenek a rászorulóknak. A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként.

További infók itt.

Hasonló tartalmak

Admin mode