szabadidő

szerkesztés

Ha június, akkor levendula! – 6 hely, ahol te is szüretelhetsz

Szerzők

  • Kovács Dávid

2021. 06. 11. 14:40

Levendulát nemcsak a lakás illatos díszének érdemes szedni, de készíthetünk belőle mézet, teát, szörpöt, szappant, illóolajat vagy fagylaltot is, sőt még gyógy- vagy fűszernövényként is használható. Ez a sokoldalúság tette igazán népszerűvé, így nem is csoda, ha egyre több helyen foglalkoznak levendula termesztésével nagy mennyiségben is. A virágzás júniusban indul, itt az ideje tehát, hogy tippeket adjunk nektek, hol tudtok Budapesthez közel ti is szedni magatoknak néhány csokor levendulát. Az alábbi helyszínek közül mindegyiket eléritek autóval a fővárosból egy órán belül.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kevélyhegyi Levendulamező – Pilisborosjenő

1/6

2097 Pilisborosjenő, 098/3.

Címkék

Pest megye talán legismertebb levendulamezőjét Pilisborosjenőn, a Nagy-Kevély lábánál találjuk. A 3 hektáros területen bőven jut elég virág mindenkinek, ráadásul az ültetvény kutyabarát területtel is rendelkezik. Az idei szüret pontos kezdetét még nem jelölték ki, de hamarosan minden információt közzétesznek közösségi felületeiken.

További infók

Fotó: Rivnyák Bernadett / Smaragdfarm

Smaragdfarm – Daruszentmiklós

2/6

2423 Daruszentmiklós, Berzsenyi Dániel u. 130.

Címkék

A szintén kutyabarát daruszentmiklósi Smaragdfarmot kereken egy óra utazással érhetjük el, és a levendulaszedés mellett további programokkal is készülnek a család minden tagja számára. Lesz kincskeresés, báránysimogató, szörp-, méz- és fürjtojáskóstoló, valamint számos meglepetés is. A június 12. és 20. között zajló szüreteléshez aratótáska vásárlása szükséges, melynek darabja 1500 Ft-ba kerül.

További infók 

Fotó: Unsplash.com

Budakeszi Levendula Farm

3/6

2092 Budakeszi, Mandula dűlő 2.

Címkék

A Budakeszi Levendula Farmon június 26-án és 27-én tartják a szüretet, háttérben a Zsámbéki-medencével és a János-heggyel. Az ültetvényen házias ízek, a gyerekeknek ajándékok és vendégszerető háziak várják azokat, akik itt szeretnének levendulát gyűjteni.

További infók 

Fotó: Dósa Szilárd / Szecsői Levendula Szüret

Lázók Birtok – Tápiószecső

4/6

2251 Tápiószecső, Kisperjés 1.

Címkék

Július 10-én negyedik alkalommal rendezik meg a Szecsői Levendula Szüretet a tápiószecsői Lázók Birtokon. Itt egy kisebb, ám annál hangulatosabb levendulást találunk a szőlőtőkék ölelésében, ezért érdemes lesz időben megérkezni a helyszínre.

További infók 

Fotó: Sárkeresztúri Hangyák / Facebook

Sárkeresztúri levendulás

5/6

8125 Sárkeresztúr, Fő u. 32.

Címkék

A sárkeresztúri levendulásban július 1. és 18. között zajlik majd a „szedd magad” szüret, július 10-én további programokkal is várják vendégeiket, ez lesz ugyanis az esemény fő napja. Ezzel kapcsolatban folyamatosan teszik közzé a részleteket, ezért ajánlott figyelemmel kísérni a Facebook-esemény posztjait.

További infók

Fotó: Dongó Kert / Facebook

Dongó kert – Agárd

6/6

2484 Agárd, Gárdonyi Géza u. 94.

Címkék

Közvetlenül a Velencei-tó mellett, Agárdon is gyűjthetünk levendulát, a Dongó kert jóvoltából. Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő szomszédságában található ültetvényen június 26. és július 11. között, hétvégente várják a szüretelőket. A kis szedőzacskó 1000 Ft-ba, a nagy 3000 Ft-ba kerül, melyek mellé 500 Ft-os látogatói jegy vásárlása is szükséges. 8 éves kor alatt a belépés ingyenes.

További infók 

Hasonló tartalmak

Admin mode