shopping

szerkesztés

Kutya jó holmik – Stílusos kiegészítők négylábú kedvenceinknek

Szerzők

  • Költő Nóra

2021. 03. 05. 15:32

A tavasz közeledtét nemcsak mi vártuk tűkön ülve, de a blökik is örülnek a hosszabb nappaloknak és a jó időnek, amikor minden adott egy nagyobb kiruccanáshoz és a városi kóborlásokhoz. Most olyan hazai vállalkozásokat szedtünk össze, amelyek a felelős kutyatartás minden aspektusára gondoltak. A minőségi nyakörvektől a komfortos pórázokon át a szuper kényelmes fekhelyekig mutatunk ötleteket, hogy mivel dobhatjuk fel nemcsak kis kedvenceink, de saját hangulatunkat is.

Fotó: Madzag

Madzag – elegáns kiegészítők városi ebeknek

1/5

Címkék

Madzag márkát Molnár Melinda álmodta meg, azzal a céllal, hogy a városban élő kutyák és gazdáik számára megkönnyítse és örömtelibbé varázsolja a kutyatartást. Olyan kiegészítőket tervez, melyeknél az egyediség, a természetes anyagok használata és a prémiumminőség kéz a kézben járnak. 

Melinda formatervezőként dolgozott Madridban, amikor 2004-ben elkezdett kutyás holmikat tervezni. Szerteágazó művészeti érdeklődését összekapcsolta a termékekkel, így született meg első, nyakörvekből és pórázokból álló, – Bauhaus inspirálta – jellegzetes színekkel és mintákkal operáló kollekciója. A pöttyös Dotted kollekciót a híres japán művésznő, Yayoi Kusama festményei, a Galaxy kollekciót a Hubble teleszkóp és David Bowie, A New Wave kollekciót pedig a 80-as évek zenéje, a Joy Division, Blondie és a New Order inspirálta.

Melinda dolgozott már együtt a korábbi Poppins – most már Olovka Stúdió néven futó – márkával is, amellyel kutyás kitűzőket álmodtak meg. Melinda természetesen maga is gazdi, Habók névre keresztelt agara is besegít a vállalkozásba, nemcsak alkalmi modellje a márkának, de lelkes tesztelője is a termékeknek.

Fotó: Maacraft X Madzag

Maacraft – heverészés Mökki módra

2/5

Címkék

Külön szekciót kell szentelnünk a Maacraft Mökki névre keresztelt kutyabútor-kollekciójának, melynek tervezésében Szalkai Dániel, a Maacraft ötletgazdája és designere mellett Molnár Melinda, a Madzag alapítója is részt vett. 

Az biztos, hogy a városi kutyatartás egyik legfontosabb alapköve az a hely, ahol kedvenceink megpihenhetnek és kedvükre heverészhetnek. A praktikus, egyedi és szépen kivitelezett Mökki fekhelyeket úgy alkották meg a tervezők, hogy nemcsak négylábú családtagjaink szükségleteit vették figyelembe, hanem az is fontos szempont volt, hogy a kutyabútorok otthonunkhoz is alkalmazkodjanak. Az egyedi darabok két méretben és többféle formában is elérhetőek, így könnyedén a kutyusok igényeihez igazíthatjuk őket. A Mökki kollekció darabjainak megvásárlásával egy jó ügyet is támogathatunk, a kutyabútor a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhelyében készült, melyet Szalkai Dániel hívott életre, azzal a céllal, hogy magas minőségű termékeket készítsenek, miközben értelmi sérült és autizmussal élő fiatal felnőttek ismerhetik meg a munka világát.

A Mökkihez tartozó kiegészítőket, mint a párnát, a párnahuzatot és a kutyajátékot, a Tű, Cérna, Szeretet varrodája, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének társadalmi vállalkozása készítette el.

Fotó: Sixfeet Dogwear / Tünde Dóra

Sixfeet Dogwear – kutyáknak póráz, gazdiknak zokni

3/5

Címkék

Négy kutyaláb plusz két gazdiláb, mely azt az elválaszthatatlan köteléket jelképezi, amit a kutya-gazdi egység alkot: így született meg Arany Sarolta Sixfeet Dogwear névre keresztelt márkája. Saci azért indította el 2011-ben vállalkozását, mert rádöbbent, hogy ugyan minőségi kutyás kiegészítőket lehet kapni a piacon, de azok általában elég unalmasak. 

Úgy gondolta, ha már úgy is megvesszük kutyánknak a pórázokat, nyakörveket, kabátokat, akkor azok miért ne lehetnének egyediek, olyan kiegészítők, melyek tükrözik személyiségünket vagy kapcsolatunkat kutyánkkalA Sixfeet termékek nemcsak nagyon kényelmesek, de szuper praktikusak is, ráadásul a vidám színek és minták mindenki arcára mosolyt csalnak. Saci dolgozott már együtt Daubner Anna divattervezővel és a Fatum Tattoo Apparel, azaz az FTA márkával. Legutóbbi kollekciója a túrázást állította fókuszba: a kirándulások elengedhetetlen elemei – mint például a sátor vagy az erdő részletei – nemcsak a nyakörveken köszönnek vissza, de a minták a gazdiknak szánt Nebouxii zoknikon is megjelennek.

A Sixfeetnél a nyakörveken és a pórázokon túl szuper kutyapulcsikat, összehajtogatható kutyahálózsákokat, valamint egészséges és finom kutyakekszet is találunk.

Fotó: Polka Dog

Polka Dog – komplett kutyaszett

4/5

Címkék

Pöttyös nyakörvek, csíkos pórázok, kockás csokornyakkendők, virágos kutyakendők és még sok-sok más vidám és színes minta kíséri végig a Polka Dog egyedi és szuper vidám kutyás kiegészítőit, melyek között mindenki megtalálja a személyiségéhez és persze kutyájához legjobban passzoló darabot. 

Regényi Virág régóta dédelgetett álmát valósította meg, amikor létrehozta saját márkáját, de az első lökést mindenekelőtt az új családtag, Woody kutya jelentette. Virág neki próbált egy személyiségéhez illő nyakörv és póráz szettet találni, de akárhogy keresgélt, nem talált rá az igazira. Így inkább elkészítette saját maga, a többi pedig már történelem. A Polka Dognál rengeteg vidám kiegészítőt találunk, melyek gondos kézzel készültek, minőségi alapanyagok felhasználásával. De ha épp nem találnánk rá a nekünk tetsző mintára vagy formára, akkor Virág segítségével valóra válthatjuk egyedi elképzelésünket is.

Ha megtetszettek a kutyás termékek, akkor érdemes nézelődni a táskák között is! Legyen szó városi kutyasétáltatásról, egy nagyobb túráról a blökivel vagy épp a kutyasuliról, biztos, hogy a gymbagek és a hátizsákok praktikus kiegészítők lesznek a gazdik számára is.

Fotó: TIÉD.kerámia

TIÉD.kerámia – otthon is stílusosan

5/5

Címkék

Ki mondta, hogy egy kutyatál nem lehet egyszerre szép és praktikus? Ugyan négylábú kedvenceinknek oly mindegy, hogy a finom falatokat miből fogyasztják el, viszont a tálak otthonainkban egész nap szem előtt vannak, így miért ne választhatnánk olyan szettet, mely lakásunk díszévé válhat. 

TIÉD.kerámia alapítója, Somos Anna kutyatulajdonosként hamar felismerte, hogy lenne igény egyénre szabott, nem tömeggyártott kutyatálakra. Ezek a tálak egész nap szem előtt vannak, így teljesen más hangulata lesz a helyiségnek, ha a gazdi ízlésvilágához alakított, az enteriőrbe tökéletesen illeszkedő tálak vannak kirakva a kedvenceinknek. Anna hosszas kísérletezés után kezdte el árulni a tálkákat, a jelenlegi kínálatot a vevők évek során felmerült igényei nagyban alakították. Elsősorban különböző méretű tálkák és jutalomfalat-tartók készülnek, de a repertoár például már habzsolásgátló tállal is bővült, ami speciális kialakításával gátolja meg, hogy kutyusunk egy szempillantásnál is rövidebb idő alatt lapátolja be az elé kerülő falatokat.

Az egyik legnépszerűbb termékcsalád a gazdi és kedvence számára összeillő szettek – jutalomfalat-tartó, kutyatál, bögre, müzlistál vagy bármilyen kerámia, ami otthonunk praktikus és szép kiegészítője lehet.
 

Hasonló tartalmak

Admin mode