shopping

szerkesztés

Forralt bor, ünnepi fények, ajándékok – A legnagyobb budapesti karácsonyi vásárok

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 12. 06. 14:51

Ez a karácsony lesz az első, amikor a Covid után újra a korábbiaknak megfelelően, maszk nélkül élvezhetjük a vásárok hangulatát. Ezek az események nemcsak a vásárlásról szólnak, de a sötétben világító fények, a forralt bor illata a legtöbbünk számára megteremti az ünnepi várakozás érzését, így azokkal a tárgyakkal, amiket végül szeretteinknek kiválasztunk, ezt a hangulatot is szeretnénk átadni. Összegyűjtöttük azokat a nagyobb, hagyományos karácsonyi vásárokat, ahol erre leginkább lehetőségünk nyílik idén.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Advent Bazilika

1/6

1051 Budapest, Szent István tér

Címkék

Európa legszebb karácsonyi vására mintegy 150 kiállítóval vár 45 napon át, egészen január elsejéig. A hazai kézművesek, tervezők, dizájnerek, ékszerészek, bőrdíszművesek, keramikusok különleges portékája mellett különleges élményt jelentenek a változatos zenei programok és az ingyenes jégpálya is. Délutánonként pedig (17.30-tól) ebben az évben is varázslatos fényfestést láthatunk a Bazilika oldalán. 

További infók itt.  

Advent Óbudán

2/6

1033 Budapest, Fő tér 3.

Több Infó

Címkék

Óbuda békebeli hangulatot árasztó főterén december 23-ig a karácsonyé a főszerep. A korábbi évekhez hasonlóan idén is találkozhatunk az ingyenes jégpályán, hétvégente pedig különleges zenei programokkal is készülhetünk az ünnepre. Az eseményen a rászorulókra is gondolhatunk, hiszen adományainkat is várják a vásár ideje alatt. A városrész egyébként nem csak gyönyörű főterén ünnepli a karácsonyt, itt találjuk a kerületben megrendezendő további események listáját. 

További infók itt.  

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Vörösmarty Classic Xmas 2022

3/6

Vörösmarty tér

Több Infó

Címkék

A Vörösmarty Classic Xmas a hagyományos Vörösmarty téri karácsonyi vásár látványban és minőségben is megújított kiadása, amely idén december 28-ig várja a látogatókat. Megújult árusítóhelyekkel, kézműves- és zenei programokkal, új dekorelemekkel készülhetünk itt az ünnepre, a csodás és minőségi ajándékokat pedig magyar kézművesektől szerezhetjük be. 

További infók itt.  

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Újbudai Advent

4/6

1115 Budapest, Etele tér

Címkék

Az Etele téren rendezett karácsonyi vásáron nemcsak ingyenes korcsolyázási lehetőség, forralt bor, finomságok és kézművesprogramok várnak, hanem abban is segíthetünk, hogy nehéz sorsú kisgyermekek karácsonyi kívánságai valóra válhassanak. A Fogadj örökbe egy kívánságot! kezdeményezés segítségével saját életünkbe is visszahozhatjuk a gyermeki csodavárást, ha teljesítjük egy kisgyermek álmát. A vásár december 24-ig tart nyitva. 

További infók itt.  

Fotó: Getty Images

Westend Winter Wonderland

5/6

1062 Budapest, Váci út 1–3.

Címkék

Csodavilágba csöppenhetsz a város tetején, és az ünnepi fényekben gyönyörködve korcsolyázhatsz, forraltborozhatsz a Westend tetején, ahol elsősorban az ünnep hangulatát élhetjük át, nem a vásárlásé a főszerep. Ez talán nem is baj, hiszen a plázában bőven jut erre lehetőségünk. A gyerekeket körhinta várja, a foci-vb ideje alatt pedig fűtött sátorból nézhetik a meccseket a focirajongók. 

További infó itt.  

Fotó: Getty Images

+1 Advent Szentendrén

6/6

2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca

Címkék

A bájos Duna-parti kisváros minden évben különleges programokkal várja az ünnepet. A Dumtsa Jenő utca idén is benépesült az ünnepre való készülődés kellékeivel, vannak kézműves portékák és gasztronómiai különlegességek is. Ha pedig átfáztunk, akkor a Karácsony Múzeumban folytathatjuk az ünnepre való felkészülést. 

További infók itt.  

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode