látnivalók és kultúra

szerkesztés

Rózsaszín – Helyek, ahol mozi után tovább élhetjük a Barbie film világát

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 08. 08. 12:53

Nagyon vártuk már a mostani Barbie filmet, elsősorban azért, mert Greta Gerwig élő szereplős mozija fergeteges részletességgel építi tovább a cukorrózsaszín álomvilágot, amelyben kislány korunkban mindannyian élni szerettünk volna a babának köszönhetően. A filmben megjelenő esztétika villámgyorsan elöntötte a világot, ma már bérelhetünk magunknak igazi Barbie-házat, a kifutókat pedig elöntötték a rózsaszín szettek. Ha pedig mi is megnéznénk a filmet, és szeretnénk meghosszabbítani az élményt, akkor Budapesten is számos helyet találunk, ahol szuper, játékos, rózsaszín meglepetések várnak, és ahol nem kell magunkat halálosan komolyan vennünk.

Fotó: Sugar! Shop

SUGAR! shop – belváros

1/7

1061 Budapest, Paulay Ede utca 48.

Több Infó

Címkék

A Sugar! Shop nemcsak azért az egyik legjobb hely Barbie-fanatikusoknak, mert már jóval a film előtt is ugyanazt a gyermeki, játékos világot képviselte, amit a mozivásznon is megszerettünk, hanem mert mennyei édességekkel is várnak bennünket. A helyen most igazi Barbie-láz fogad, a filmhez kapcsolódóan pedig külön hatdarabos Barbie-édességkollekciót is kóstolhatunk, Barbie-shake, rózsaszín burger, habkönnyű macaronszendvics és csodás shake is vár bennünket még két hétig. Az üzletben életnagyságú Barbie-boxban is fotózkodhatunk, ha pedig a képeket az üzletet és két barátunkat betagelve feltöltjük az Insta-oldalunkra, akkor Barbie babát és édességcsomagot nyerhetünk

Fotó: Unicorn Bistro - Facebook

Unicorn Bistro

2/7

1065 Budapest, Nagymező utca 64.

Címkék

A Barbie-k és az unikornisok jó barátságban vannak, játékos, gyermekien rózsaszín világuk jól illeszkedik egymáshoz, sőt, ha nagyon szeretnénk, unikornison lovagló Barbie-t is vásárolhatunk magunknak. A Unicorn Bistro rózsaszín belső terében ezen a héten különleges menüvel, együtt várnak bennünket, így végre nem csak 2D-ben, a játékkonyhában találkozhatunk színpompás ételekkel. Színes sajtos burger, rózsaszín pestós tészta, barbie-s muffin és leves közül is választhatunk, az ételek pedig nemcsak szépek, de igazán finomak is. A Lupa-tónál található Unicorn beach-en pedig úgy érezhetjük, mintha a film díszletében lazulgatnánk, azzal a különbséggel, hogy itt fel is frissülhetünk a hullámok között. 

Barbiecore

Míg Barbie az elmúlt évtizedekben sok kritikát kapott agresszíven feminin megjelenése, valószerűtlen testarányai miatt, az utóbbi egy-két évben újra rózsaszínben úszik minden kifutó és a sztárok ruhatára, Barbie-házat bérelhetnek maguknak a szerencsésebbek, mióta pedig Greta Gerwig élő szereplős filmjének első képkockái megjelentek, még több helyről ömlik ránk a Barbie-esztétika. A Barbiecore elsősorban a divatban és a lakberendezésben jelenik meg. A trendet olyan  szélsőségesen feminin, „lányosnak” tartott jegyek fémjelzik, mint a neonszínű, csillogós, a rózsaszín minden árnyalatában pompázó kiegészítők, ruhák. A tárgyak összességében egyszerű, de hatalmas formákkal érik el a feltűnő, grandiózus vizuális hatást.

Fotó: Box Donut - Facebook

The Box Donut – Nyugati

3/7

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

A kockafánkok birodalmában is beköszöntött a Barbie-láz, háromféle limitált, szuperfinom és nagyon rózsaszín fánkkal várnak bennünket az üzletekben, ahol most Barbie-t is nyerhetünk. Ehhez pedig csak annyit kell tennünk, hogy az üzletekben kihelyezett, életnagyságú Barbie-dobozban fotózkodunk, majd a képet feltöltjük az Insta-oldalunkra, és jelöljük a The Donut Boxot. Ezután pedig csak várnunk kell, hátha nálunk kopogtat majd a szerencse, és egy Barbie-val leszünk gazdagabbak. 

Fotó: Cafe Fiori - Facebook

Cafe Fiori

4/7

1074 Budapest, Dohány utca 43.

Címkék

Csodás, igazán csajos és játékos enteriőr a rózsaszín különböző árnyalataiban, rengeteg művirág, valamint szép és finom ételek is várják az idelátogatókat a Dohány utcában, a Cafe Fioriban. A helyszín tökéletes, ha a Barbie-mozi előtt vagy után ugranánk be egy italra vagy egy jó falatra. 

Fotó: Gretchen Kessler - We Love Budapest

Museum of Sweets & Selfies

5/7

1061 Budapest, Paulay Ede utca 43.

Címkék

A városban már két helyen is különleges utazásra repít bennünket a Szelfimúzeum, a színes installációkban ugyanis nemcsak a fotózás élmény, de mintha egy egészen másik világba csöppentünk volna. Mindkét helyszínen találunk olyan cukros-rózsaszín installációkat, amik a Barbie-esztétikába illeszkednek, de az igazi életérzés a Paulay Ede utcai múzeumban vár bennünket, itt ugyanis egy igazi Barbie-dobozban pózolhatunk. 

Fotó: Pákozdi Nóra - We Love Budapest

LoveChild Vintage

6/7

1065 Budapest, Hajós utca 19.

Címkék

Nemrég nyílt meg a LoveChild, a LoveBug Vintage pesti helyőrsége, ami ugyan  tőlük megszokott módon lényegesen sokfélébb, fridásabb, párducosabb, mint hogy pusztán a Barbie-esztétikát képviselje, azonban egészen biztos, hogy jó helyen járunk, ha valami extravagáns, rózsaszín, extracsajos kiegészítőt, ruhát keresünk magunknak, akár ahhoz, hogy megnézzük a mozit. Azt pedig bizton állíthatjuk, hogy itt van a legnagyobb választék, ha vintage Barbie-t vásárolnánk.  

Fotó: Rosta József - Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

+1 A cukiság faktor

7/7

Nem mindenki rajong a nagy szemű, mosolygós figurákért, a cukorkaszínekért, azért az esztétikáért, amihez a Barbie-trend is valamelyest kapcsolható. Mégis izgalmas megfigyelni, hogy a kedves, játékos, szeretgetni való megjelenésű tárgyak fokozatosan egyre nagyobb szerephez jutnak életünkben. Milyen szerep jut a cukiságnak a kortárs művészetben? Hogyan és miért éppen most hasít ki egyre nagyobb szeletet a kultúrának ezzel a gyermekkorral, játékokkal kapcsolatos része a világunkból? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Ludwig Múzeum A cukiság faktor című kiállításán, amit mindenképpen érdemes megnézni, mielőtt elmerülünk a Barbie-életben. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode