szabadidő

szerkesztés

Főzőtanfolyamok Budapesten - a kedvencek

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2014. 06. 16. 13:55

Sütni-főzni művészet. Évek, sőt évtizedek kellenek ahhoz, hogy valakinek minden egyes fogása kiválóra sikeredjen. Olyanra, ami után minden ismerős és családtag ácsingózhat, amiért érdemes hazajönni messziről is. Amíg a szuper tudás nem érkezik meg, marad a tökélyre fejlesztett fix repertoár: 10-15 étel, ami mindig nagy sikert arat. Úgy döntöttünk, ellátogatunk néhány budapesti főzőiskolába, hogy közelebb kerüljünk a magabiztos szakács címhez.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

-

1/3

Címkék

Nyilván egy 3 órás tanfolyamtól nem várhatjuk el, hogy felszentelt sushi-mesterek, vagy cukrászpápák legyünk, de számos olyan trükköt, alapfogást és praktikus tippet elleshetünk egy-egy ilyen szeánszon, amit bőven tudunk majd használni a saját háztartásunkban is. Nem utolsósorban remek szórakozás a közös csoportos főzés, vagy egy működő étterem/cukrászda konyhájának feltérképezése a konyhafőnök vezetésével. Egyszer már készítettünk egy főzősulis összeállítást, melyben a Makifood, a kukTanoda, a Studio Italia főzőkurzusa, a és a Csodalámpa Kívánságkonyha szerepelt, most az eddig be nem mutatott kedvenceknél jártunk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gastropolis főzőiskola: Hambekaplak burger mini program

2/3

Címkék

A Hegedűs Gyula utcában található Gastropolis mini programja csupán azért mini, mert 2-2,5 óráig tart. Ellenben esti elfoglaltság, és mivel a tanfolyamaik 18:00 óra után kezdődnek, így azoknak sem kell lemondaniuk a kurzusokról, akik csak ekkor érnek rá. A kellős közepén természetes, hogy egy burgeres kurzusra is el szerettünk volna menni. Klasszikus programot kaptunk: mindenkinek saját főzőlap, kimért mennyiségek, eszközök jutottak. Balla Margit séf és a szuper receptek tették mégis különlegessé az esténket: egy klasszikus marhaburgert készítettünk és egy zöld fűszeres, pulykahúsos változatot. Emellett saját bucit is dagasztottunk, sütöttünk, sőt megtudtuk, hogy az folpack bizony 60 C fokig simán bedobható a sütőbe, a kelesztés miatt. Favoritunk a főzött barbecue szósz lett, amit ugyan a többi résztvevő elég enyhére készített, mi a cayenne borssal igencsak csípősre fűszereztünk. Állíthatjuk, hogy maximum a kultikus Bull’s Eye BBQ Sauce volt finomabb a sajátunknál. Jack Daniel whiskey-s figurája és a Stubb’s Original is elbújhat emellett. Mindent felügyelt a séfünk, hogy még véletlenül se baltázzuk el a burgereket, így aztán teli hassal távoztunk a közös vacsoráról. Pároknak különösen ajánljuk a saját főzőlapos tevékenykedés miatt.

INFO:
A tanfolyamok ára változó, a Hambekaplak burger 6500 forint/fő, de 5900 forinttól egészen 9900 forintig találhatunk programokat, sőt akár céges bulikat, születésnapokat is tarthatunk a Gastropolisban. Gyerektanfolyamokat és angol nyelvű kurzusokat szintén sűrűn indítanak.
Jelentkezni és tájékozódni a követkető tanfolyamokról itt tudtok.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Rosenstein Vendéglő

3/3

1087 Budapest, Mosonyi utca 3.

Több Infó

Címkék

Az ügynökség megalakulásának ihletője maga, a Rosenstein Vendéglő volt, ezért is szerettünk volna ellátogatni egy ilyen szeánszra. A Closed/Open megálmodói egy ott töltött vacsora után kukucskálhattak be a konyhába, ekkor pedig megfogalmazódott a kérdés: miért ne lehetne több emberrel is megosztani ezt a páratlan élményt? Mivel mi is régóta rajongunk a Rosensteinért, egyértelmű volt, hogy ott akarunk lenni, ahol a legfinomabb zsidótojást vagy szarvasbélszínt készítik. Nagy örömünkre szolgált, hogy megismerhettük a nagybetűs Vendéglő történetét és a család egy részét is. Nem kizárólag zsidó étterem a Rosenstein, házigazdánk nagymamája örök érvényű elvén alapul a repertoár: “Minden kóser, ami jó.”. Tibor, a családfő törekszik arra, hogy minden vendégével személyes kapcsolatot alakítson ki. A hely atmoszférája családias, mellőzvén a feszengést, a kozmopolita csillogást, a belvárosi felkapott top éttermek “én nem vagyok idevaló” érzését. Fűszeres tojáspástétomot, (zsidótojás) libatepertőt, töltött libanyakat készítettünk, a legnemesebb anyagokból, Rosenstein Róbert zseniális gersli rizottójával körítve. Ez a gersli (árpagyöngy) bizony ez olasz malomból érkezik az étterembe, sajnos otthon nehéz reprodukálni. Nem úgy a ropogós, ízes tepertőt. Igazi családi vállalkozás ez, Robi felesége állította össze nekünk a sütemény tésztáját, melyet aztán ízlés szerint töltöttük meg házi barack- vagy szilvalekvárral. A lakoma mellé bodzás limonádé, bor és sör is dukált, a 4 órás program végén pedig szinte “barátként” búcsúztunk vendéglátóinktól. Nagyon sajnáltuk volna, ha kihagyjuk ezt a vasárnapot, ilyen élményről lemaradni vétek lett volna. Fantasztikus konyha, egy fantasztikus családtól.

INFO:
Az aktuális tanfolyamokról itt olvashattok.
A tanfolyamok ára változó: 20000 - 22000 forint/fő-re készüljetek

Hasonló tartalmak

Admin mode