Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

A szépség és a súlyosság – 12 szuper koncert őszre külföldi előadóktól

Az egyik szemünk sír, mert vége a nyárnak és a fesztiválszezonnak, de a másik nevet, mert nyitnak a klubok és a zárt koncerthelyszínek, melyek jobbnál jobb élő fellépésekkel várnak ránk ősszel. Összeszedtük a 12 kedvencünket, és eláruljuk: nem volt könnyű dolgunk, mert egy egész cikksorozatot lehetne írni a nálunk ősszel fellépő külföldi zenekarok koncertjeiből, annyi lesz belőlük. A sorvezetőnk a két véglet volt: a szívhez szóló szépség és a sötétbe hajló súlyosság.

1/12

Sun Kil Moon

Mark Kozelek az amerikai folk rock és alter-country egyik állócsillaga. Szólóban, kooperációkban, valamint zenekarai élén eddig már több mint harminc nagylemezt adott ki. Az utóbbi pár évben a Covid meg bizonyos szexuális zaklatási ügyek miatt nem tudott fellépni, de végre megtört a jég, és Szlovénia mellett nálunk is koncertet ad Sun Kil Moon nevű zenekara élén. Ami azért is jó hír, mert már eléggé hiányzott súlyosan szépséges zenéje a koncertszínpadokról. 


 • Helyszín: Magyar Zene Háza
 • Időpont: szeptember 10.
 

2/12

Stavroz

A 2010 környékén megalakult formációt négy flamand barát alkotja, két DJ és két zenész. Előbb az előbbiek alkottak duót, majd hozzájuk csatlakoztak az utóbbiak, és így állt össze a zenekar. Az elmúlt évtized alatt három nagylemezt adtak ki, egyre finomítva alapvetően melankolikus, elszállt és ábrándos, deep house-ba hajló elektronikus zenéjüket, ami inkább az éjszakai sötétségbe illik a nappali világosság helyett, és amit nemsokára élőben is élvezhetünk.


 • Helyszín: A38 Hajó
 • Időpont: szeptember 22.
 

3/12

Kings of Convenience

A „norvég Simon és Garfunkel, vagyis Erlend Øye és Glambek Bøe duója, a Kings of Convenience tavaly tért vissza egy új nagylemezzel – amire 12 évig nem volt példa. Persze ez idő alatt is adtak koncerteket, de azok meg csak élvezetesebbek úgy, ha van melléjük friss matéria. Szeptember végi koncertjük amolyan zenei vénasszonyok nyara lesz – visszarepít pár héttel korábbra, amikor a lenyugvó nap aranyló fényében gyönyörködtünk. 

 • Helyszín: Müpa
 • Időpont: szeptember 26.
 

4/12

DJ Krush

A japán jakuzahiphop első számú zenmestere ismét Budapestre látogat, egy ilyen alkalom pedig felér egy beavatással. Az idén 60 éves művész zenéjét persze nem kéne annyival elintézni, hogy hiphop, mert sok benne a jazz, az elektronika, és még autentikus japán zenei elemek is bőségesen beleférnek. Süppedős, a mélybe alászállós, szép este vár ránk – pláne hogy közvetlenül a japán mester után fellép ugyanott egy angol mester is, az atmoszférikus drum & bass koronázatlan királya, LTJ Bukem.


 • Helyszín: A38 Hajó
 • Időpont: október 14.
 

5/12

José González

A Svédországban született, argentin származású gitáros-dalszerző a Kings of Convenience-hez hasonló intim, akusztikus és szívhez szóló zenét játszik, csak ő egyedül. Akkor sem esik zavarba, ha egy nagyobb színpadra kell kiállnia egy szál gitárral a nyakában, mint majd az Akváriumban is. De hát ezt teszi a tehetség, amiből Josénak elég sok jutott, és ezt eddig megjelent négy nagylemezével bizonyította számunkra. 

 

 • Helyszín: Akvárium Klub
 • Időpont: október 12. 
 

6/12

Alva Noto

Az Alva Noto néven (is) zenélő Carsten Nicolai még az NDK-ban született, de zenei karrierje már az egyesült Németországban bontakozott ki. Zenéje egyáltalán nem könnyű menet, zajokból, zörejekből, elhaló ütemekből és puttyogásokból összeálló különös építmények, amik egészen távoli, idegen világokba visznek el bennünket, ha megvan hozzá a kellő nyitottságunk és kíváncsiságunk. Október közepén tehetünk is vele egy próbát a budapesti fellépésén


 • Helyszín: Magyar Zene Háza
 • Időpont: október 16.
 

7/12

Hiatus Kaiyote

Az eddig három nagylemezt kiadott ausztrál jazz-funk- és neo-soul-négyes zenéje már önmagában is érdekes lenne, de a zenekar gitáros-énekese, Nai Palm erre rátesz még egy lapáttal excentrikus külsejének és személyiségének köszönhetően. Októberi koncertjük a Liszt Ünnep programsorozat egyik szenzációja lesz – akárcsak bármelyik élő fellépése a zenekarnak. 

 • Helyszín: Akvárium Klub
 • Időpont: október 16.

 

8/12

Macy Gray

Az amerikai Macy Gray az utóbbi bő 20 év egyik legizgalmasabb RnB-soul-énekesnője, legalábbis ami a popfrontot illeti. Jellegzetes reszelős énekhangját mindenki azonnal felismeri. Budapesti koncertjén bőven lenne miből válogatni, hiszen 1999 és 2019 között pontosan 10 nagylemeze jelent meg, ám hozzánk már a 11. album, a The Reset turnéjával érkezik. 


 • Helyszín: Akvárium Klub
 • Időpont: október 24. 
 

9/12

The Cure

Mit lehet még elmondani Robert Smithről és zenekaráról, a The Cure-ról? Vagy mindent újra, vagy majdnem semmit, pontosabban annyit, hogy végre ismét fellépnek Budapesten. Pláne hogy 2016 óta még csak nem is koncerteztek, most viszont nemcsak európai turné lesz, hanem új lemez is, ráadásul kettő.


 • Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
 • Időpont: október 26.
 

10/12

De Staat

A 2006-ban alakult holland alter rock zenekar, ami elég sok elektronikát is használ, még felfutóban lévő együttesként járt először nálunk, most viszont már befutott zenekarként tér vissza hozzánk. Zenéjük kifejezetten energikus, ami nem hagyja az embert egy helyben ülni vagy állni. A legutóbbi nagylemezük 3 éves, de pánikra semmi ok: idén már több háromszámos kislemezt is kiadtak, vagyis van bőven friss muníció a koncertre


 • Helyszín: A38 Hajó
 • Időpont: november 8. 
 

11/12

Altın Gün

Ha valaki valami igazán különlegesre vágyik, akkor nekik ajánljuk a törökhollandindonéz vegyes fogatot. A zenekar zenéjében a török népzene találkozik a 70-es évek pszichedelikus rockjával, itt-ott megfűszerezve az elektronikára jellemző repetitív ütemekkel. Eredeti a mixtúra, így aki ott lesz a budapesti koncertjükön, annak a maradandó élmény is garantált. 

 • Helyszín: A38 Hajó
 • Időpont: november 13. 
 

12/12

Bonobo

Az angol Simon Green – Bonobo néven – az ezredforduló környékén tűnt fel, mint a downtempo üdvöskéje. 2010-re vált világhírűvé, manapság pedig már komoly tömegek mozdulnak meg koncertjei hírére – nem véletlenül lép fel nálunk is a Sportarénában. Idén januárban megjelent hetedik nagylemeze (Fragments) turnéjával érkezik hozzánk

 • Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
 • Időpont: november 29. 

Cimkék

Neked ajánlott

A