Itt van az ősz, itt van újra, elindult az iskolaszezon, ami azt is jelenti, hogy eljött szép jegyzetfüzetek ideje is. Ha még nem szereztük volna be a kedvencünket, ami mindig kéznél van, hogy egy ötletünk és gondolatunk se menjen veszendőbe, akkor ezekben a boltokban biztos találunk valami kedvünkre valót. Az utóbbi években egyre több magyar grafikus és dizájner készít jobbnál jobb noteszeket, vagy akár naplónak is beillő könyvecskéket, ezek közül válogattunk mi is, hiszen digitális korszak ide vagy oda, a papírnak is megvan a maga (hatalmas) varázsa és előnye.

1/4

Fiók

A Szent Gellért tértől csak egy szempillantásra található bolt hihetetlen széles kínálattal várja nem csak a közeli BME-seket, de minden grafománt és/vagy füzetrajongót is.

Amellett, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek azokra a termékekre, amelyek környezetbarát és fenntartható életmódot támogatják, számos magyar tervezőtől is találunk nálunk csodás portékákat. A Malinovka füzetei melett a Dolfoart, a Redheads és a Papetri színes rajzos borítós noteszeit és a Dot For You kézzel készített, strapabíró könyvecskéit s is beszerezhetjük itt. 

2/4

Stilshop (Bezárt)

A Bálnában található Stilshop szintén képes minden füzet és papírrajongót extázisba ejteni és teljes anyagi romlásba is dönteni.

A dizájn virtuális világából induló Hoffmann Petra alapította boltban szintén rengeteg hazai tervező találunk, nagy kedvencünk az újrahasznosított papírból készült Notess Hello Budapest-sorozata is, ahol több színvariáns közül válogathatunk, és jegyzetelés közben még a főváros nevezetességeiről is megtudhatunk fontos infókat. 

3/4

Bomo Art

Évek óta kitartó társaink a Bomo Art megbízható füzetei, de eddig hiányzott a kínálatból a praktikus, könnyedebb, puhafedeles, de azért vaskosabb verzió – egészen az idei őszig. 

A négyféle mintával – „A fák titokzatos élete”, „Marine”, „Planetárium”, „Botanikus” – kapható Bomo Soft pont tökéletes a mindennapi jegyzeteléshez, strapabíró kötéssel és borítással rendelkezik, és a 192 oldalára elég sok minden elfér.

4/4

Lúd Labor

A Klauzál téri újonc, a márciusban nyitott Lúd Labor amellett, hogy a Papetri könyvkötő műhelyeként is funkcionál (úgyhogy akár mi is elkészíthetjük itt az álomnoteszunkat egy workshopukon), de Rubidium (kiadványokért és színekért rajongó belsőépítész csapat termékei) és Malionovka noteszeket is árulnak.