Keresés EN

Szabadidő

Budai helyek: ahol meccset nézhetsz a haverokkal

Egyes, megfontolnivaló vélekedések szerint otthon, egyedül meccset nézni öreg hiba, már-már bűn. Nem csúszik úgy a sör, és nem ad bele a drukkolásba apait-anyait az ember. De mit tegyünk, ha nem tudunk minden egyes meccsen személyesen ott lenni? Szedjük össze a haverokat, és üljünk be egy meccsnézésre lehetőséget biztosító kocsmába, amiből Budán is van pár. Adunk néhány tippet, pláne, hogy nyakunkon az őszi fociidény.

1/8

Fogadó

A hely neve trükkös: ha akarom, észreveszem a benne megbúvó, annyira nem rejtett célzást a sportfogadásra, de ha úgy tetszik, akkor meg „csak” a kocsmát olvasom ki belőle. Persze, aki ide belép, az azonnal fel is hagyhat minden reménnyel, hogy itt tényleg csak egy hétköznapi sörözőről van szó, mert nem.

A Fogadó keményvonalas sportbár, ahova elsősorban azok térnek be, általában csokorban, akik halálosan komolyan veszik a sportot, főleg a focit, és konkrét elképzeléseik vannak egy-egy meccs végkimenetelét illetően. Kocsmasportok, óriáskivetítő és élőben megfogadható Tippmix várja a vendégeket.

 • Nyitvatartás: mindennap 12.00 – 0.00
 • Facebook

2/8

Martos Csocsó Klub

Egy hely, ami akkor is maximálisan kielégíti a sporttal kapcsolatos vágyaidat (ami elsősorban a focit jelenti),  ha épp nincs meccs. Persze közben meg sportközvetítés bármikor akad, elvégre nem kell mindig csak focit nézni.

De ha épp nincs kedvedre való, akkor pörgethetsz a szupermenő csocsóasztalok valamelyikén, melyek között kétszemélyes is akad, és játszhatsz sörpingpongot (létezik Martos Sörpong Liga) vagy darts-ozhatsz. A közvetítéseket projektoros kivetítőkön vagy nagyképernyős tévén lehet nézni. Mindezt a Szent Gellért tér és a Móricz között teheted meg. 

 • Nyitvatartás: hétfő-péntek 14.00 – 02.00, szombat-vasárnap zárva
 • Facebook

3/8

Bereg

A Széll Kálmán tér közelében, a Hattyú házban, részben a kertben található, hangulatos hely elsősorban azért kívánkozik ide, mert nyugodtan tud itt szurkolni az ember a kedvenc csapatának. Ugyanakkor amellett se menjünk el, hogy a Bereg az azonos nevű tájegységet is népszerűsíti ételeivel és pálinkáival.

Az országhatáron Kárpátaljába átnyúló Bereg évszázadok óta szinte érintetlen magyar kultúrája igen sok archaikus vonással bír, talán innen a jelentősége. És nyilván ott is néznek focit. Így ha a kettőt, a focit és a tájegységet egybe fogjuk, nos, ez pedig maga a Bereg bár. 

 • Nyitvatartás: mindennap 11.30 - 23.30
 • Facebook

4/8

Promenád

Ha a Széll Kálmán tér előtt eggyel szállsz le a villamosról a Mammutnál, ott is találsz jól drukkolásra alkalmas helyet, méghozzá picit meglepő módon a Mammut 2 aljában, a Promenádot, ami az épülethez illesztett, fedett és fűthető terasz.

Amíg a barátnőd vásárol, már ha nem érdeklő őt is a meccs, addig alaposan kidrukkolhatod magad, de persze nem kell feltétlenül összekötni a szurkolást a plázázással, bőven elég ha a sört meg némi harapnivalót társítasz hozzá. Legfeljebb ha kikap a csapatod, majd utána enyhíted a fájdalmadat egy új cipővel. 

 • Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 08.00 - 0.00, péntek-szombat 08.00 - 02.00, vasárnap 10.00 - 0.00
 • Facebook

5/8

Cooltour Bár

Tisztázzunk valamit rögtön az elején: Cooltour Bárból összesen négy van a városban, ebből három Pesten (Nagymező utcában egy, a Királyban meg kettő), egy pedig Budán, a Lövőház utcában. Mi most erről ejtünk szót, ha már Buda a terepe a cikknek. Az itteni egység harmadikként nyílt meg, és bár nem ez a fő sportbárja a Cooltour hálózatnak, de ha nincs kedved átkelni a Dunán, ezt a hangulatos kis helyet kell felkeresned.

A konyhakínálat és az italakciók is bevonzzák a vendégeket, és aránylag diszkréten lehet meccset nézni, tévéken, úgyhogy ide akár olyan barátoddal is beülhetsz, akit annyira nem vonzanak a sportok és azok megtekintése. 

 • Nyitvatartás: hétfő-szerda 11.00 - 01.00, csütörtök-péntek 11.00 - 02.00, szombat 12.00 - 02.00, vasárnap 12.00 - 0.00
 • Facebook

6/8

Bohém söröző

A Kelenföldi pályaudvar közelében található kiskocsma ízig-vérig drukkerhely. Méghozzá a klasszikus fajtából, egyszerű székekkel és asztalokkal, bármiféle csilivili nélkül, miközben kedvesek a felszolgálók meg alacsonyak az árak, no és folyamatosak az italakciók is, ami meccsnézés szempontjából kimondottan üdvös.

A falat sűrűn borítják a sportrelikviák, főként fotók és képeslapok, melyeket elnézve abszolút érezhető a foci fölénye, de azért az is kiderül, hogy a vízisportokért meg az atlétikáért is lehet itt rajongani. 

 • Nyitvatartás: mindennap 09.00 - 23.00
 • Facebook

7/8

Sport bisztró

Egy sportrajongó barátom szerint, aki történetesen még Budán is él, ha focinézés, akkor nem jöhet más szóba, mint a Pasaréti út elején található hely, aminek már a neve is arra kötelez, hogy drukkoljunk benne.

A Sport bisztró nem is rejti véka alá, hogy miért nyitották: kifejezetten a drukkolásra hajlamos vendégeket invitálják be, de azért hagynak némi menekülőútvonalat mások számára is. A helyen ugyanis van biliárdasztal is, és azt is nagyon támogatják, hogy a pókeres arcok is náluk üssék el az idejüket, nem beszélve a hétvégi bulira alapozásról. Ráadásul ezek közben is lehet azért félszemmel meccset nézni. 

 • Nyitvatartás: mindennap 12.00 - 0.00
 • Facebook

8/8

Pingvin

Milyen lehet egy olyan hely, aminek Pingvin a neve és ez a végtelenül cuki állat nemcsak a nevében, hanem még a hely cégérében is helyet kapott (a kezében, pontosabban a szárnyában egy korsó sörrel)? Természetesen és egyértelműen: jó. A meccseket kivetítőn nézhetik a sportrajongó vendégek, ám a focin túlmutató programlehetőségek is várják őket. 

De hogy ne szakadjunk el teljesen a témától, a karaoke, egy kiadós YouTube partyzás vagy a nem éppen józan pillanatokra kitalált BárKvíz a meccs utáni ünneplésre is alkalmas. Esetleg még a búfelejtésre is. A Pingvin tavasztól őszig terasszal is bír.

 • Nyitvatartás: mindennap 09.00 - 23.00
 • Facebook

Hasonló tartalmak

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Már 50 centi hó van a Normafán

?>

A Normafán és a budai hegyek más részein igazi téli csodavilágba csöppenhetünk.

Neked ajánlott

A