Ajánlunk hét magyar márkát, ha hétköznapi használatra kerestek időtálló és menő hátizsákot, amibe belefér a laptoptól kezdve az edzőcuccig minden.

1/7

H. ELIX

Ha hétköznapi használatra keresünk időtálló darabot, amibe belefér a laptop (van párnázott tartó), a kulacs, olvasnivaló, edzőcucc, majd még a délutáni bevásárlás is, akkor a H.ELIX vízálló, hajóponyvából és textilbőrből készült, rolltopos hátikzsákjai ideális választás.

Két méret közül lehet választani, a kisebb 28x40(60)x10 cm 15-18L, a nagyobb 32x45(65)x12 cm 22-25L, attól függően, mennyire tekerjük le és zárjuk le karabinerrel a tetejét. Ráadásul ha van egy egyedi elképzelésünk, akkor a weboldalon és instagramon szereplő színek és anyagok alapján szinte bármilyen kombináció egyedileg is megrendelhető tőlük. 

2/7

Lamoppe

Hihetlenül változatos mintákkal és színekkel operáló Lamoppe hátizsákok kapcsán a  legnehezebb dolog a kedvenc kombinációnk kiválasztása. A Mózes Laura tervezte vízálló, rolltopos táskák több mint 50 mintavariánsban érhetőek el, vastag, kopásálló bútorszövet garancia az időtállóságra.

A táska hátrészénél található biztonsági zseb is praktikus apróság, pakolhatóság szempontjából ez is elég nagy ahhoz, hogy mindennapos használatra még praktikus legyen, a hossza: 60 cm, lezárva 48 cm, szélessége 37 cm, míg a talpszélesség 10 cm.

3/7

Gabor Kiss Handmade

A valódi bőrből készült darabok között találunk letisztult vonalvezetésű férfias, és játékosabb, színesebb darabokat is. Ikonikus darab a cserélhető külső zsebbel készült modell, amit akár naponta váltogathatunk, hogy az aktuális szettünkhöz passzoljon, vagy a „fröcskölt” mintázatú markánsabb darabok.

A tervező a táskákra örök garanciát vállal, így ha esetleg bármilyen gyártásbeli hiba ütközne ki (anyag- vagy varráshiba), visszavihetjük javíttatni. 

4/7

Zoe & Co.

A szezononként új kollekcióval előrukkoló Szimon Ágnes tervezte Zoe & Co. hátizsákjai között találunk igazi alapdarabokat is, és izgalmas, háromszöglehajtós, macskafüles, rojtos vagy épp hologramos változatokat is.

Laptoptartós változatot is készítenek, ezek megerősített pánttal és a neoprén béléssel, két méretben 13-14”-es, illetve 15-16”-os gépekhez ideálisak.  A modellek egy részét a belvárosi showroomban, vagyis a Dublinersben személyesen is megnézhetjük, de a teljes kínálat online érhető el, de a megrendeléseineket is ebben a Március 15. tér közelében lévő boltban vehetjük át. 

5/7

thea bags

A minimalista stílusú thea hátizsákok is mindennapi hű társaink lehetnek hosszú időre: kellően nagy, típustól függően 17 vagy 20 literes darabokba kényelmesen elférünk, legyen bármilyen hektikus is a napunk. A rendelés során kérhetjük extra laptoptartó rekesszel is őket, valamint a „titkos” hátsó zseb funkció itt is megjelenik, ahol az iratainkat, kulcsainkat tárolhatjuk. Az anyaga soft-shell, ami vízlepergető, így ha esős ősz áll előttünk, se leszünk bajban. 

6/7

Blind Chic.

A kezdetben kifejezetten a bringás szubkultúra igényeire válaszoló táskák már évek óta megbízható szereplői a hazai hátizsák arzenálnak. Egyre újabb anyagokkal és típusokkal előrukkoló divatmárkát Vesmás Juli ruhatervező és a szlovén grafikus, Neza Petereca alapította 2011-ben.

Hátizsákjaik szupertartósak és praktikusak, nem csak a városi mindennapi rohangászáshoz, de ezekkel már egy-egy kisebb kirándulás és utazás is simán megejthető. A vízállóság garantált, és a rengeteg praktikus zsebbe mindent logikusan el tudunk pakolni. 

7/7

Müskinn

Hátizsákjaikra jellemzői a letisztult forma és színvilág, a magas minőség és kényelem, környezettudatosság és egy kis csavar. Tóth Eszter és Sziládi Noémi alkotói műhelyében a készítés során felhasználnak bőrt, vászont és más kísérleti, újrahasznosított anyagokat is, a cél az, hogy a termékek időtállóak legyenek, hogy ne kelljen folyamatosan újat vásárolni.

A 15 literes, 30x53x10-es Tiger hátizsák például vízálló vászonból és bőrből készül, méreteivel pont ideális mindennapi szaladgáláshoz.