Mióta Budapesten is népszerűbb a bárkultúra, kinyíltak az ajtók, és olyan alkoholokkal ismerkedhetünk meg, amelyek minden kíváncsi gurmét lenyűgöznek. A gin most különösen népszerű, egy-egy komolyabb bárban egész polcsornyi különlegességet tartanak, és külön kultúrája van a gin-toniknak is. Copában, vagy cabernet (öblös), esetleg highball (hosszú) pohárban érkeznek. Nem hiába tette F.Scott Fitzgerald Jay Gatsby kezébe a gint, Ian Flemming is itatta az angol párlattal James Bontot és Winston Churchill sem tudott ellenállni neki (sem).

1/5

Blue Fox the Bar

A Felhősi Attila vezette topkoktélbár fontos alappillére, hogy tisztelik a klasszikusokat és együtt haladnak az újhullámmal is. A Blue Fox igazán elegáns bár, hiszen eleve a Kempinski aljában találjuk, de koktélkedvelőknek kötelező pont. Gines italaik közül mi a Ramos Gin Fizz-t (1840 forint) ajánljuk, mely Old Tom gint, narancsot és vaníliát hoz össze, tojásfehérjehabbal. Selymes és sejtelmes.

2/5

Barside

Hamar a friss Barside signature italává vált az elsőre lányosnak tűnő, de második kóstolásra igencsak ütős Gin & Roses (2490 forint). A copában érkező ital gines alapja Fentimans rózsalimonádéval, rózsavízzel finomodik, s ha még nem lenne elég a virágos jellegből, egy kis rózsaszirom is kerül bele. Az egészet a friss eper frissíti fel, amit hagyjunk nyugodtan a végére és együk meg, már ginnel átitatva.

3/5

WarmUp

A személyre szabott koktélokról híres a WarmUp, melyet előszeretettel látogatunk minden szezonban. Nyáron a gin-tonikok miatt is jó náluk időzni, hiszen nagy szakértői a dolognak, sőt egész gin kóstoló esteket is tartanak, klasszikusokkal és éppen aktuálisan beszerzett újdonságokkal. Neve ugyan nincs, de nagyon szeretjük náluk a ginre építő, fehérborral/proseccóval, valamint szőlővel és bodzával készített nagyon nyári koktélt.