Már a csecsemők is érzékelik az őket körülvevő színeket, formákat, s a szűkebb tárgyi környezetnek idővel meghatározó szerepe lesz abban, hogy mit is tartanak majd szépnek. Inspiráló és kreativitást fejlesztő darabokat válogattunk a legkisebbeknek, és persze nem csak nekik, kizárólag magyar tervezőktől!

1/5

Anuka

Az alig pár hónapja alapított dizájnmárka portfoliójába szuperjól nyúzható fotelek, filcből készült puffok, lakásban is használható hinták, állatfejeket mintázó párnák, takarók és fantasztikus szőnyegek kerültek. A három tervező – Bieder Anikó, Gelsei Balázs és Óvári Andrea – egy olyan inspiratív tárgyi környezet létrehozásán dolgozik, amely a gyerekszobát a felfedezés, a kreativitás és a szabad alkotás terepévé változtatja. Az Anuka univerzumban elsődleges a funkció, de komoly szerepet kap a játékosság, a kreativitás fejlesztése is, s ezek a tárgyak nem csupán szépek, sőt termékeik egy részét egy nappaliban vagy hálóban is el tudjuk képzelni.

WEB
Kapható: saját webshop
Árak: puff: EUR 59 fotel: EUR 140 takaró: EUR 130-tól párna: EUR 27-től szőnyeg: EUR 230-tól hinta: EUR 110 girland: EUR 22 fali dekor: EUR 30

Ahogyan a névből is látszik, Gilányi Nórát a kézműves gondolkodás, a tradíciók szeretete, azok újraértelmezése inspirálja grafikusi munkája során. Rajzai alapján egy jó néhány kisállatból álló kollekció készült, amelynek tagjai között egy nyuszi, egy sáfránysárga cica, egy mackó, kétféle bagoly és egy korallszínű róka várja, hogy varázslatosabb hellyé tegye a gyerekszobát, vagy egy helyes hímzőkészlet formájában megismertesse a gyerekekkel az alkotás örömét. A figurák felhasználásával kisebb és nagyobb párnák, takarók, noteszek és fali printek készülnek, sőt februártól a kedves erdei csapat tagjai nyomott méterárun is beszerezhetők.

WEB
Facebook
Kapható: ClassHome Mono art & design Pitypang dizájn
Árak: hímzőkészlet 6.990 Ft. Nagypárna 4.990 Ft. Marokpárna 2.490 Ft. print szett 1.490 Ft. Magasságmérő 3.490 Ft. notes(z) 1.490 Ft. Takarók ára 9.990 Ft.

3/5

Biburi

Meilinger Zita egyelőre egyszemélyes brandként viszi a Biburit. Ő maga tervez, szab, varr, készíti a fotókat, s szervez mindent, ami a márkával kapcsolatos. Termékei kiindulópontját egy-egy saját, állatos grafika jelenti, amelyek különféle lakberendezési kiegészítőkre, jellemzően párnákra, takarókra, játszószőnyegekre, valamint textilfigurákra, ujjbábokra, printekre és saját kezűleg elkészíthető alkotócsomagokra kerülnek. A Biburi család tagjai gondos és aprólékos munkával készülnek, Zita különösen ügyel a harmonikus arányokra, a színek összhangjára, sőt nem fél a „kevesebb több” elvét követni, és gyakran csupán fekete-fehérben gondolkodni.

WEB
Facebook
Kapható: Két Egér Könyvesbolt
Árak: kerek párna: 3.800 Ft. Alvókendő: 3.800 Ft. Babatakaró: 10.500 Ft. Játszószőnyeg: 17.900 Ft. Párna: 2.900 - 4.500 Ft. Memóriakártya / dekorációs kártya: 2.490 Ft. 'Varrd meg te!' kreatív alkotócsomag 3.900 Ft.. A4 print: 2.000 Ft.

Siller Balázs korábban egyedi megrendelésre készített bútorokat, majd saját kisfia megszületését követően összeállított egy gyermekbútor kollekciót, amelyhez ruhatervező felesége készítette el a stílusban passzoló textileket. Egy igazi családi manufaktúráról van tehát szó, ahol tömör fából készülő kiságyak, fantasztikus játszósátrak, babaházként is működő falipolcok és szerepjátékra is tökéletesen alkalmas kisszékek, textilkiegészítők mellett újabban már gyerekruhák is kaphatók. A gyönyörűen kivitelezett bútorok kizárólag tömör fából készülnek, kezelésük csak természetes olajokkal, viaszokkal és pigmentekkel történik.

WEB
Facebook
Kapható: saját webshop
Árak: játszósátor: 29.000 Ft. - 36.000 Ft. Babatakaró: 9.500 Ft. - 10.500 Ft. Léghajós polc: 27.750 Ft. Kisszék: 29.990 Ft.

5/5

Paintnest

A Paintnest illusztrációi sokféle stílusban változatos technikákkal készülnek, így szinte bármilyen karakterű enteriőrben remekül mutatnak. A kedves motívumokon és a finom színvilágon túl a márka különlegessége, hogy egyedi megoldásokra is nyitott, szívesen egészítik ki a grafikákat a megajándékozott vagy a születendő kisgyerek nevével, ezzel is egyedibbé, személyesebbé téve a gyerekszobát. A palettán takarók, törölközők, táskák és képek szerepelnek, a választék pedig szinte hónapról hónapra frissül. Áprilisban például vadonatúj tavaszi kollekcióval jelentkeznek majd.

WEB
Facebook
Kapható: saját webshop
Árak: Képek keret nélkül: A5 - 1.500Ft., A4 - 3.000Ft. Képek kerettel: A5 - 3.690 Ft., A4 - 4.600Ft. Párnák: 8.300 - 9.200 Ft.