Keresés EN

Éjszakai élet

8 budapesti rooftop bár, ahol a város felett lazíthatsz

A budapestiek körében szinte kötelező nyári programmá váltak a rooftop bárok, ahol kellemes szabadtéri környezetben, frissítő italokat kortyolva élvezhetjük a nem mindennapi városi panorámát. A tetőteraszok szerencsére nemcsak népszerűek, a kínálat is elég változatos: a rooftop élmény a luxushotel tetejétől kezdve a bulizóna közepén magasodó teraszbárig számos helyen megtalálható, de van teljesen kötetlen alternatíva is, ami inkább hasonlít egy pénzes haver hatalmas teraszához, mint egy bárhoz, ahová akárki betérhet. Szerintünk ezeket a helyeket az idén mindenképp érdemes beiktatni.

1/8

360 Bar

A budapesti éjszakai élet oszlopos tagja a Párizsi Nagyáruház tetején található 360 Bar. A feljutás az Andrássy útról nyíló lift előtt álló sor miatt nem mindig a leggyorsabb, de megéri várni: ahogy a névből is lehet rá következtetni, itt a magaslati levegő, a finom koktélok és az impresszív menü mellett adott az egyedülálló körpanoráma is. A 360-ban rendszeresen tartanak élő zenés és tematikus bulikat, amelyeken akár déltől késő éjszakáig lehet mulatni. Csillagnézegetéshez sem utolsó helyszín, de a bár a délutáni-esti időszakon kívül is tartogat izgalmakat; a különleges „díszletek” között reggeli jógaórákkal és vasárnapi brunch-csal készülnek a nappal erre járóknak.

2/8

A38

Az A38 az egyik kedvenc helyünk a városban, mégis majdnem lehagytuk a listáról, hiszen itt nincs szó a klasszikus értelmében vett tetőteraszról, a szabadtéri részt a hajó legfelső fedélzetén alakították ki. Végül eltekintettünk ettől a technikai apróságtól, hiszen semmi sem fogható az itteni naplementés koncertek hangulatához, a dunai helyszínnek köszönhető kilátásról nem is beszélve. A nagyobb bulik a lenti koncertteremben kapnak helyet, a fenti bár pedig pont ideális bemelegítő terep az egész estés partizáshoz. Az sem elhanyagolható tényező, hogy nincs még egy budapesti szórakozóhely, amelynek saját hajóállomása van.

3/8

BRKLYN

A VII. kerület kellős közepén, a Kazinczy utca romkocsmái és a Gozsdu trendi vendéglátóhelyei közé beékelődve találjuk a BRKLYN-t. A többszintes klub külső és belső terei is a kreatív dizájn jegyében lettek kialakítva: a bárral kiegészülő tetőterasz nem túl nagy, de az atmoszférán nagyot dob a különleges, cikcakkos kialakítású tető és a stílusos, fekete-fehér fotókollekció. Sajnos a rooftop a hét nagy részében zárva van, csak csütörtök, péntek és szombat este lehet feljönni – nagy kár, hiszen a környező bulinegyedre nyíló kilátást bármelyik este szívesen nézegetnénk.

4/8

Corvin Club (Bezárt)

A város egyik első rooftop terasza az évek során egyszerű bárból igazi közösségi központtá lépett elő. A méretes kivetítő nem tévedésből került ide: a Corvin Club tetőterasza a házigazdája a népszerű Budapest Rooftop Cinema-sorozatnak, ahol az Eredettől kezdve az új, Robert Mapplethorpe életéről szóló, Look at the Pictures című dokumentumfilmig minden terítékre kerül, és rendszeresen vetítenek sportközvetítéseket is. Mozimentes hétköznapokon már délutántól pörögnek a lemezek a legütősebb DJ-k kezei alatt, így egyből munka után lehet érkezni, egy ital mellett beszélgetni és élvezni a város látványát, ami a bár fölötti, emeleti részről különösen lenyűgöző.

5/8

Gozsdu Sky Terrace (Bezárt)

A Gozsdu Sky Terrace a VII. kerületi buliepicentrumban, a Gozsdu Udvar komplexum tetején bújik meg, így nem is olyan könnyű rábukkanni, ha nem tudjuk, hol keressük. Ha megtaláltuk a földszinti bejáratot az egyik árkádsor alatt, már csak egy rövid liftezés, és meg is érkeztünk a város fölé magasodó tágas teraszra. A Bazilika látványát egészen közelről élvezhetjük, sőt a budai hegyek is felsejlenek a háttérben. Széles italválasztékkal, változatos harapnivalókkal, csütörtöktől szombatig pedig esti bulikkal várják a kisebb-nagyobb társaságokat. A tetőterasz egész évben üzemel, a hidegebb hónapokban üvegkupola alá húzódhatnak be a vendégek.

6/8

Aria Hotel Budapest

Az elegáns Aria Hotel tetőszintjén, a High Note SkyBarban garantáltan átélhetjük a magaslati érzést: nem kell mást tenni, csak hátradőlni a kényelmes kanapén, és gyönyörködni a 360 fokos panorámában. A bárból a város több nevezetességét, például a Bazilikát, kicsit messzebb pedig a Parlament kupoláját és a Citadellát is jó alaposan szemügyre vehetjük. Sötétedés után válik igazán varázslatossá a látványt a kivilágított Lánchíddal, a Budai Várral és a távolban a Mátyás-templommal. Ötcsillagos kilátás újragondolt magyar fogásokkal és mondjuk egy hűsítő Aria Royal koktéllal fogyasztva – szuper forgatókönyv, legyen szó bármilyen különleges alkalomról, üzleti találkozóról vagy romantikus randiról.

7/8

Liebling

A belváros egyik kedvelt szórakozóhelye, a Liebling egész évben nyitva áll nemcsak a bulizni vágyók, hanem a feltörekvő zenészek előtt is, akik élő koncertek keretében mutatkozhatnak be a nagyközönségnek. Jó időben a vendégek megszállják a bár kicsi, csigalépcsőn megközelíthető rooftop teraszát, ahonnan a szomszédos Klauzál téri Vásárcsarnokra és a környező régi épületekre nyílik kilátás. Bár a listán szereplő helyek közül innen láthatunk a legkevesebbet, ez ne tántorítson el senkit: a hangulatos, növényekkel befuttatott kis búvóhely láttán nem egy hétköznapi bárra asszociálunk, sokkal inkább kelt olyan hatást, mintha egy tehetős haverunk tetőteraszán lazítanánk. A Liebling a légkör mellett a kedvező árú italok, csipegetnivalók és meleg ételek miatt is jó választás, akár barátokkal, akár a párunkkal ülnénk be valahová.

8/8

Hamarosan: Hotel Rum rooftop bar

Régóta várjuk, hogy újranyisson az Egyetem téren az egykor Tip Top Bar néven ismert tetőterasz, és szerencsére az alsó szinten üzemelő Hotel Rum menedzsmentje nemrég hozzáfogott a rooftop rész felélesztéséhez. Néhány hét és újra birtokba vehetjük a kedvelt szpotot, és az elhúzható ponyvatetőnek köszönhetően maradhatunk, ha esik, ha fúj. A belvárostól a budai hegyekig nyúló, lebilincselő panorámán kívül egyelőre nem sokat tudni a helyről; mi mindenesetre rajta leszünk, hogy beszámoljunk róla, amint látogathatóvá válik.

Neked ajánlott

A