Aki imádja a telet és izgatottan várja, hogy a meteorológusok kemény fagyokat jósoljanak, az vagy királyokat akar koronázni a Duna jegén, vagy csak szimplán imád korcsolyázni. Ahogy szép lassan átveszi a tél az uralmat egyre több műjégpálya nyitja meg kapuit a suhanni vágyók előtt. Forró csoki, romantika, tripla leszúrt Rittberger; összeszedtük, hogy hol érdemes korcsolyázni idén.

1/7

Városligeti Műjégpálya

A sok éves hagyományhoz hűen a tél beköszöntével idén is kinyit a Városliget Műjégpálya, amely az elmúlt években teljes felújításon ment keresztül. Ez szerencsére a hely jól megszokott hangulatán egy cseppet sem változtatott, a jegyek ára tavalyhoz képest viszont módosult; hétköznaponként 1200, péntek délután és hétvégén pedig 1400 forintért korizatunk, de bérletet is lehet venni 12 000, illetve 14 000 forintért. A nemrég felújított pályán ingyenes ruhatár és folyamatos orvosi ügyelet is működik.

2/7

Óbudai Műjégpálya

Mint 2007 óta minden évben az adventi időszak kezdetén idén ismét elfoglalhatják a korcsolyázni vágyók az óbudai Fő teret. A 18 x 24 méteres jégpálya december 1-én nyitja meg kapuit és a tervek szerint február végéig fog működni minden nap 8 és 22 óra között; persze minden az időjáráson múlik. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor a pálya használata teljesen ingyenes lesz, sőt, korcsolyabérlésre és élezésre is lesz lehetőség.

3/7

Korcsolyapálya az Eiffel téren

Családi kikapcsolódásra, néhány órás baráti összejövetelekre, első, vagy sokadik randira tökéletes a december elejétől nyitva tartó Eiffel téri műjég, ami hétköznap és vasárnap 10-től éjfélig, pénteken és szombaton pedig hajnali 2-ig fogad vendégeket. A pálya nem csak jól megközelíthető helyen fekszik a város szívében, hanem rendkívül olcsó is: a normál árú jegy 500, a diákjegy pedig mindössze 400 forintba kerül. Természetesen itt is lehet korcsolyát bérelni, éleztetni, a kevésbé magabiztos látogatók pedig akár oktatók segítségét is igénybe vehetik.

4/7

Marczibányi téri jégpálya

A II. kerületi Marczibányi téri Sportcentrum rengeteg sportlehetőséget kínál egész évben. A téli időszakban természetesen a korcsolyázni és a jégkorongozni vágyóknak is kedveskednek egy 722 m2-es műjégpályával. Mint mindenhol, itt is lehetőség van korcsolyabérlésre és élezésre, az árak pedig a következőképpen alakulnak: a diák napijegy 1200 forint, a teljes árú pedig 1650 forintba kerül; a bérleteket 8400 és 11 500 forintért lehet kiváltani 8 alkalomra.

5/7

Arena Plaza Jégterasz

Ha össze akarjuk kötni a kellemeset a másik kellemessel, vagyis vásárlás után korizni szeretnénk, akkor irány az Arena Plaza. Az 1200 m2-es pálya minden nap szeretettel várja a látogatókat, beleértve óvodás és iskolás csoportokat, akik számára délelőttönként lehetőség van oktatás szervezésére is. Aki már haladó, vagy profi, annak érdemes délután érkezni. A műjég a hét minden napján, négy hónapon keresztül látogatható 8 és 14 óra között, majd az ebédszünet után 15 órától 22 óráig. A jegyek hétköznaponként diákoknak 800, felnőtteknek 1100 forintba kerülnek, hétvégén 900, illetve 1300 forintot kell értük fizetni.

Jégterasz
Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Facebook

6/7

Széna téri jégpálya

A buszpályaudvar és a régi városfal között található jégpályán már október elején elkezdődött a téli szezon. A 15 méter széles és 30 méter hosszú pálya kibérelhető hokimeccsek, céges rendezvények, vagy családi összejövetelek céljából. A fennmaradó időben 14 éves kor alatt 800, egyébként pedig 1250 forintos áron bárki korcsolyázhat. A helyi szabályok szerint egyszerre csak 50 fő tartózkodhat a jégen.