Legtöbbször a minőségre gondosan odafigyelő éttermek étlapjain találhatunk kiegészítést a korai órákat illetően, ahol főként kontinentális, angol, vagy éppen magyaros reggelivel találkozhatunk: roppanós virsli, ham and eggs és rántotta társaságában. Ha valakinek inkább gyümölcsturmixra, frissen facsart narancslére, vagy egy finom ruccolával megpakolt szendvicsre fáj a foga, annak külön jó hír, hogy egyre több ilyen törekvés jelenik meg a városban, az egészséges táplálkozás és a reformétkezés jegyében.

1/6

-

Szemfüles városlakók, mint mi pontosan tudjuk hol csillapítsuk éhségünket a korai órákban, ha éppen dolgozni sietünk, vagy egy macskajajos vasárnap délután jut eszünkbe reggelizni. Íme a lista, amely szerintünk nem okozhat csalódást ilyen esetekben:

2/6

Bar Ladino

A Dob utcában bújik meg egy igazán izgalmas hely, a Bar Ladino. A 10 órától felszolgált reggeli jó választás lehet, bár sajnos a választék nem túl nagy. Érdemes megkóstolni a kecskesajtos omlettet, illetve a lekváros, mogyorósajtos toast-ot. A Bar Ladino belsejét sokszor izgalmas kiállítások díszítik.

3/6

Café Alibi

A jogi kar közvetlen szomszédságában található a Café Alibi. Az egyszerre romantikus és klasszikus reggeliző egyik ütőkártyája, hogy egészen délután 4-ig rendelhetünk rántottát és hasonló jókat. A hely kötelező kóstolni valója a tejes gyümölcsturmix, illetve a frissen facsart ananász és grapefruitlé.

Café Alibi / Alibee Bistro (bezárt)
Cím: 1052 Budapest, Királyi Pál utca 2.

4/6

Cafe Kör

Az V. kerület Sas utcájában leljük a -t, a Szabadság tértől karnyújtásnyira. A banknegyedben 10 és 12 óra között reggelizhetünk, ahol a változatos magyar ételek mellett lágytojással, tükörtojással és hasonló házias fogásokkal lakhatunk jól. A nem túl nagy választék ellen szól a különösen kedves kiszolgálás.

5/6

Café Picard

„ Egy új íz a régiségek utcájában”, vagyis a Café Picard. Reggelit 7.30-tól kaphatunk, ha szeretjük a mangalicakolbászos rántottát, az olasz fehér ciabattában lapuló finomságokat és a villásreggelit.