Próbáld ki a különleges értékek után kutató alternatív tematikus sétákat, kajakozást, biciklizéseket, vagy a legújabb örületet, a segway-t.

1/5

Unique Budapest

Budapest bővelkedik a szokásostól eltérő túrákban és értékekben. A hosszú évszázadok alatt a rómaiktól a törökökön át a németek, a zsidók és még sokan mások hozzáadtak Budapest ezen értékeihez. A Unique Budapest pontosan ezt hivatott bemutatni, ahol az eklektika, szecesszió, kultúra túrán épp Budapest legkülönbözőbb épületeinek történetében lehet elkalandozni. Lehet gyönyörködni az egykori pesti arisztokrácia nyomaiban, vagy a villákban és palotákban. Éld meg az egykori zsidó hétköznapokat a ma is élő zsidó negyedben. Mészárszékek, cukrászdák, éttermek várnak különleges hangulattal, drámákkal és sok szépséggel. Kajakozz az éjszakai Dunán, ahol felejthetetlen dunai panorámában lesz részed, majd másnap ízleld meg a századfordulós luxus áruházak kínálatát, termékeit.

2/5

BudaBike

Ha biciklizni támad kedved foglalj egy túrát a Buda Bike-nál, és két kerékről tekintheted meg a reggeli, délutáni vagy a retro Budapest arcait. Ha nagyobb túrára vállalkoznál, nem probléma, jelentkezz az észak-magyarországi túrára, ahol egy hét alatt csodálatos középkori várak, török fürdők és borvidékek keresztezik utadat a hangulatos vidéki falvak között. Nyáron a tikkasztó melegben érdemes a magyar tenger felé venni az utat, ahol két tekerés között még csobbanhatsz is. A művészetek kedvelőinek a Szentendre túra nyújt kikapcsolódást és kisvárosi meglepetéseket.

3/5

Discover Budapest

Eltévedtél? Információra van szükséged? Belelapoznál útikönyvekbe? Internetezni szeretnél? Térképek, szórólapok, antikvár könyvek Budapestről. Kávé, tea, wifi… Egy igazi információs pont Budapestről kötetlen hangulatban, baráti környezetben. Mindez a Discover Budapest főhadiszállása a város szívében, az Operaház mögött. Szolgáltatásaik között szerepel a segway és bicikli bérlés, akár idegenvezetővel, akár nélküle. Éjszakai kocsmatúra, avagy a népszerű belvárosi romkocsmák felfedezése, gasztrotúra magyar borokkal, sarló és kalapács túra, ahol a szocializmus ránk maradt tárgyait, szobrait lehet az emlékekbe zárni.

4/5

KÉK

Funkciójukat vesztett középületek, rejtélyes háborús bunkerek, elhagyott víztornyok, újrahasznosításra váró ipari létesítmények, hőerőmű, papírgyár felfedezése szakértőkkel, vagyis a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) túrái. Alternatív városi séták, filmklubok, kiállítások várják az építészet iránt nyitott érdeklődőket. Február 25 és április 23 között fókuszban a Beton! Betontavasz, avagy kortárs betonépítészeti kiállítás, látszóbeton, az épülő 4-es metró állomásainak és egy épülő víztorony megtekintése.