A pesti éjszaka megkerülhetetlen elemei a körúton belüli, cigifüstben úszó, zsúfolásig tömött italmérések, ahol legfeljebb 200-300 forint a sör és a kommersz vodka. 

1/14

Emellett egy-két alkoholista a fenti lépcsőházból és néhány kevésbé szerencsés 30-as 40-es társaság is szívesen látogatja ezeket a helyeket. Állandó a hangzavar, minden társaság megpróbálja túlkiabálni a másikat, miközben a rádióból az elmúlt 20 év pop slágerei szólnak. Ha esetlegesen a hely meg van áldva zenegéppel, akkor ne lepődjünk meg, ha vérre menő harcot vívnak egyesek a zeneszámok kiválasztásáért. Kötelező elemek továbbá a csocsóasztal, a darts és a promóciós hamutálak. Ez a lepusztult, néha riasztó környezet biztosíthat hátteret a legnagyobb röhögéseknek, előzményt a legfájdalmasabb másnapoknak és egy bepillantást abba a világba, ami a rendszerváltás óta is megőrizte az alkoholfogyasztás szocialista „kultúráját”. Ha kicsit kimozdulnál a komfortzónádból, semmiféleképpen se hagyd ki!

2/14

Caesar's Söröző

A Caesar’s (Cézár) Söröző a Király utcai olcsó kocsma. Falszomszédok a Kuplunggal, az áraik azonban összehasonlíthatatlanok. A ház söre az Arany Ászok (250 Ft), állandóak az italakciók (általában valamilyen vodka alapú long drink), úgyhogy 2000 Ft-ból tisztességesen be lehet rúgni bármikor. Meccsnapokon teltház van, a WC-hez pedig hosszan kell sorba állni. A kiszolgálás gyors és kedves.

Caesar’s (Cézár) Söröző (bezárt)
Cím:
1061 Budapest, Király utca 46.

3/14

Nagydiófa Borozó

A Nagy Diófa Borozó, az azonos nevű utcában áll, pár sarokra a Blahától és a Körúttól. Egy átlagos téglafalú pincehelység 5-6 nagyobb asztallal, állandó a félhomály, nincs térerő. A 250 Ft-os macifröccsöt fél literes korsóban adják, a bátrabbak pedig megpróbálkozhatnak a legváltozatosabb „fagyálló színekben” pompázó Xenia vodkával, amit már kb. egy százasért élvezhetünk.

Cím: 1073 Budapest, Nagydiófa utca 29.
+361 785 35 22
Facebook

4/14

Akácfa Söröző

A BKV csekkeken kívül más is eszünkbe juthat az Akácfa utcáról, itt áll ugyanis a hetedik kerület egyik legnagyobb éjszakai kocsmája. Az Akácfa Söröző földszintjén piros műbőrszékek, villogó játékgépek és bömbölő rádió fogad. Elviselhetetlen cigifüst, rengeteg diák a Corvintető közelsége miatt és a a város legdurvább arcai.


Cím: 1072 Budapest, Dohány utca 43.
Facebook

5/14

Cheho

Pár éve nyílt a Nagymező utca egyik legkedveltebb kocsmája a Cheho, a Zichy utca sarkán. Annak ellenére, hogy milyen olcsó, egy kifejezetten kulturált helyről van szó. A sört kérhetjük két literes „élménygömbben”, ami a megkérdőjelezhető névválasztástól eltekintve nagyon praktikus, bár egy nagyobb társaság ezzel is percek alatt végez. Ha erre járunk, mindenképp próbáljuk végig a Berentzen pálinkákat. Mi a zöldalmásat ajánljuk, de vigyázat nehéz leállni velük!

Cím: 1061 Budapest, Nagymező utca 31.
+3630 340 40 41
Facebook

6/14

B-City

A hatodik kerület megkerülhetetlen kocsmája a B-City. A Zichy utcát neonzöld fényben megvilágító ablakait nem lehet eltéveszteni. Három nagy terme van, az első kettő tömve asztalokkal, a hátsóban pedig különféle kocsmasportokban tehetjük próbára józanságunkat. A tulaj kutyája mindig ott sündörög a vendégek között, de egy vakkantást sem hallat, a bagófüstöt pedig vágni lehet. Minden bizonnyal ez lehet a város egyik legfüstösebb kocsmája.

Cím: 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 32.
+36 30 752 91 00
Facebook

7/14

Bakegér Borozó

A Bakegér Borozó egy hamisítatlan talponálló kocsma a hatodik kerület szívében egy sarokra az Oktogontól. Nagy előnye a helynek, hogy 100 Ft alatt is lehet harapni valamit, például mini pogácsát, ami néhány feles után kiváló szolgálatot tesz, hogy helyrerakja az ember gyomrát. Jó pár törzsvendége van a helynek, akik már 10 éve is ugyanannál a pultnál ültek.

Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 4.
+361 782 69 90
Facebook

8/14

Broadway Söröző

A Nagymező utca végén, a Bajcsynál bújik meg a Broadway Söröző. A bejárat felett egy színes kijelző hirdeti mindig az aktuális akcióikat. A galéria hamar megtelik, így egy spontán beülésre gyakran nincs lehetőség. Utolsó állomásnak kiváló hely, mivel általában 4-5-ig nyitva van és addigra csak a legkitartóbb vendégek maradnak.

Cím: 1065 Budapest, Nagymező uta 51.
+361 312 03 20

9/14

Cheers pub

Szintén a Nagymező utcában találjuk a Cheers pub-ot. Az emeletes kocsma minden jóval szolgál: olcsó rövidek, sörök és mi szem szájnak ingere. Nyáron elviselhetetlen meleg van, viszont ha időben foglalunk asztalt a galérián, kiváló esténk lehet viszonylag zárt körben.

10/14

Ózon Café

Az Andrássy úttal párhuzamosan, az Ó utcában áll az Ózon Café, egy otthonos, vidám színekkel kifestett hely. Bármilyen hihetetlen, az ajtónállók több nyelven beszélnek és kifejezetten barátságosak. Az emeleten két sör között leállhatunk csocsózni, csak vigyázzunk a karunkra, hogy ne üssük be, mert a hely elég szűkös.

Cím: 1066 Budapest, Ó utca 12.
+361 707 74 91
Facebook

11/14

Andersen Pub

Az Andersen már a nyitásától kezdve hihetetlen népszerűségnek örvend, pedig az egész hely egy totális képzavar. Budapest első dán sörözőjeként vonult be a köztudatba, ehhez képest a Wigwamtól örökölt indiános-western stílusú belső tér fogad, rock zene szól és egyáltalán nincs benne semmi dán. A hely specialitása a „Méter sör” egy ezresért, ez 10 pohár folyékony kenyeret takar, ami egy fa fiókban érkezik. Nyugodtan firkálj valami vicces üzenetet a fiókra, feltéve ha találsz még szabad helyet. Cím: 1085 Budapest, Krúdy Gyula utca 17.

12/14

Monyó

A Kálvin téri építkezés útvesztőjében rejtőzködik a város egyik legsötétebb kávézója, a Monyó. Kora este a leghangulatosabb, ahogy a tompa fények visszaköszönnek a narancs-piros színű falakról. A pultnál hintákban ücsörögve kóstolhatjuk meg a hely specialitását, a Monyó koktélt, ami Kurvák Fu néven is ismert: vodka, málnaszörp, tabasco. Vigyázat, mert addiktív!

Cím: 1091 Budapest, Kálvin tér 7.
+36 70 415 7835
Facebook

13/14

Tett-hely

A Kertész utcában húzódik meg a Tett-hely. A pincehelység szintén magán viseli a jellegzetes kocsma jellegzetességeket és talán pont ettől népszerű. A tulaj, Robi olyan mintha épp most szabadult volna a börtönből, de nem kell tőle félni a világ legjószívűbb csaposa. Kérésedre szívesen berakja saját zenédet és kever neked egyet a saját fantáziakoktéljai közül. A mi kedvencünk a „bűvös kvatró”!

Cím: 1092 Budapest, Lónyai utca 36.
+361 219 02 47