Ha szeretnél magyar lábbelit viselni, amit csak Neked szánnak gondos odafigyeléssel, akkor látogass el a következő mesterekhez.

1/4

Vágó Réka

Vágó Réka, vagyis rekavago a magyar, női Manolo Blahnik. A Londonban tanult tervezőnő a részletekben rejlő izgalom s a kényelem elkötelezettje. A cipőkhöz való vonzódása gyerekkorából ered, amikor is versenytáncolt és ráébredt a kiváló lábbeli lényegére. Az egyedi tervezésű cipőinek csakis képzeletünk szabhat határt, arról nem is beszélve, hogy bizonyos kollekcióihoz táskákat is készít. Számos híres divattervező bemutatójához ő álmodja meg a magas sarkúkat, ebből kifolyólag a magyar hírességek, s az igényes közönség imádott cipőfelelőse. Főként a bőr a főszereplő, mint alapanyag, de sok helyen megjelenik a textil is. Akik igazán szeretik a szépet, azoknak megér egy látogatást az V. kerületi show room.

2/4

Vass Shoes

Ha a női közönségnek Réka Vágó, akkor az uraknak Vass cipőVass László volt az, aki a szakma hagyományait felébresztve megalkotta a kiváló bőrcipők boltját a Haris köz 2 szám alatt. A méret utáni, illetve a kész cipők megálmodója 1978-ban alapította üzletét, ami ma már igazi legendának számít az üzletemberek, s a külföldi vendégek körében. A legnépszerűbb modell Budapestről kapta nevét, ami azóta töretlen sikernek örvend. Az Ausztráliában, Svájcban, Franciaországban is keresett darabok egy életre szólnak, így ha meg is kell fizetnünk az árát, egy Vass cipő sosem fog porosan heverni a cipős szekrényünkben.

3/4

Tisza Cipő

legrégebbi magyar cipőmárka minden bizonnyal a Tisza cipő. Az egészen a 1930-as évekig visszanyúló történet Thomas Bata nevéhez fűződik, aki egy cipőgyárat akart birtokolni. A siker a ’70-es évekhez köthető, amikor már az Adidas is ebben a gyárban készíttette futballcipőit, majd az évek alatt az amerikai, francia, angol s a szocialista piac állandó ellátójaként már tíz millió cipőt gyártott évenként. A rendszerváltás s a nemzetközi márkák beözönlése megtörte a sikereket. 2003-ban jött az a forradalmi ötlet, miszerint a fiatal grafikusok, ruha- s cipőtervezők élesszék újra a Tisza legendát. Az ötlet sikeresnek bizonyult, hiszen mára ismét megszokott lett a T betű a lábakon. A budapesti Károly körúton találjuk a mintaboltot számos vidéki társa mellett, ahol mindig találhatunk pár száz darabban legyártott, limitált szériás kollekciókat, amely érdekes, magyar aktualitásokhoz köthető.

4/4

Siberia

Anna Zaboeva önmagában különös történet. A fiatal, orosz származású lányt merészkedett egy jó nagyot gondolni, s pár évvel ezelőtt Budapestig stoppolt. Kijárta a tervezők ranglétráját, s fillérjeiből elkezdte tervezni saját cipőit. A ma már Pleasemachine névre hallgató márkája az egyediségről, a fiatalságról és a korlátok nélküliségről szól. Anna a tökéletességre törekszik, s a saját érzései után megy, nem pedig a divat után lohol. A Wesselényi utcai Siberia cipőboltban mindenki megbizonyosodhat róla, hogy ez a fiatal lány több titok tudója. Anna egyedi darabokat, és kollekciókat készít, s szeret kincskeresésre indulni a lomtalanítási szezonban. A levadászott anyagokat pedig szívesen felhasználja a cipőkön. Izgalmas, ugye? Már csak ezért is megér egy látogatást.

Siberia (bezárt)
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 19.