Az Európai Unió 2007 és 2013 között 8000 milliárd forintnyi (kb. 30 milliárd euró) támogatást biztosít Magyarországnak a legkülönfélébb területeken. Ennek eredményeként az egész országban óriásplakátokon hívják fel a figyelmet az éppen aktuális projektekre.

1/4

Álomsziget 

Az Álomsziget egy rendkívül összetett rehabilitációs és fejlesztési projekt, azon a Hajógyári szigeten, amely számos felkapott klub, illetve a Sziget Fesztivál otthona. A munkálatok már 2007-ben elkezdődtek. A tervek szerint új hoteleket, konferencia központokat, sportcsarnokokat, strandokat, szabadidőparkokat és sétányokat alakítanak ki, emellett a zöld területek megóvása a cél. Távlati tervek között szerepel a Hadrianus-palota feltárása, Aquincum, valamint a Zichy-kastély restaurálása és a környék tömegközlekedési hálózatának fejlesztése.

2/4

Kopaszi Gát

A Kopaszi Gát az Álomszigethez hasonló projekt Dél-Budán. Mostanra az új park már elkészült, de még több fontos része építés alatt áll. A következő 8-10 évben lakásokkal, irodákkal, egy bevásárló- és szórakoztató központtal, fitness-wellness-spa és egészség centerrel, egy szállodával, egy új híddal és kikötővel egészítik ki. Ez a beruházás egy vadonatúj szabadidőközponttal gazdagítja Dél-Budát.

3/4

CET-Budapest 

A CET az egyik legnépszerűbb, és legjobban várt projekt. A tervek szerint 2010 tavaszán avatják fel, és Dél-Pest új, kulturális, kereskedelmi és szabadidőközpontjaként üzemel majd. Üvegből és vasból épült főépülete egy futurisztikus bálnát ábrázol (erről kapta a nevét), ahogyan kiemelkedik a Duna habjaiból. Az épületet 19. századi, felújított raktárak veszik körül. A CET sokoldalú kulturális és konferenciaközpont, szórakoztató és kereskedelmi épületkomplexum is egyben, de fő célja a nemzetközi kulturális kapcsolatok fejlesztése.