shopping

szerkesztés

10 kedvenc városi hátizsákunk magyar tervezőktől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2018. 06. 25. 16:59

A hátizsákok visszavonhatatlanul részeivé váltak az urbánus mindennapoknak. A sportos fazonok mellett megjelentek a válltáskává alakítható változatok és a kisebb, akár esti programokhoz is tökéletes méretű elegánsabb darabok is. Tíz olyan modellt mutatunk, amelyekkel te is stílusosabbá teheted a megjelenésed!

Fotó: Réti Zoltán

Ducsai.Leather.Goods

1/10

Címkék

A márka legújabb modelljét a fogyasztói igények hívták életre, hiszen Judit, a brand tervezője folyamatosan személyes és szoros kapcsolatot tart vásárlóival, így pontosan tudja mire van szükségük. A városi háti nemcsak megjelenésében praktikus, de belseje is okosan rendszerezett. A funkcionális belső zsebekben könnyedén elfér egy A4-es mappa, egy 15" laptop, amely speciális szivaccsal bélelt fakkot kapott, sőt a vízlepergető belső bélés a garancia arra, hogy egy apró baleset esetén is szárazon maradjon a holmink. Az Esther semleges drappos, barka mintázatos bőrből, szürke nubukból vagy vízlepergető vászonból készül, de létezik szupervidám napsárga vászon, és olíva tónusú bőr változat is, amelyeket a szépen sötétedő nyers bőr részletek teszik igazán "ducsaissá".

Fotó: Tinta Bags

Tinta

2/10

Címkék

Schall Eszter és férje, Varga Lőrinc 2015-ben ismerkedett meg a szitanyomással, és egyből beleszerettek a műfajba, és úgy gondolták, hogy ezzel a technikával táskákat készítenének a legszívesebben. Egyedi tervezésű mintákkal, minőségi, természetes anyagokkal dolgoznak, amelyekhez jó hozzáérni, és mindennap viselni. A kedves dekorokat Eszter rajzolja, amelyeket Lőrinc nyom rá az anyagokra, a modelleket viszont közösen tervezik, s ma már már nélkülözhetetlen társuk Yahiaoui Samir is, aki a táskák zömét varrja, és a modellezésben is részt vesz. A legújabb, Zenith névre keresztelt, kétpántos, pamut és marhabőr kombinációjából készülő táska városi viseletként, biciklire pattanva vagy egy kirándulás során is remek választás. Nálunk a mosolygós bálnás és a rókás változat a befutó.

Fotó: ESC

ESC

3/10

Címkék

Berki Júlia és Berényi Diána igazi szerelemprojektként tekint az ESC-re, amit alig egy éve alapítottak azzal a céllal, hogy kreatív platformként értelmezzék a táskatervezést. Az aktuális szezonra tervezett kollekció a Terápia nevet viseli, amely „felráz a hétköznapok monotóniájából, és kibillent a komfortzónából”. A végeredmény nem csupán egyedi és praktikus táskák sora, amelyek fenntartható elvek mentén, kizárólag vegán „bőrökből” készülnek. A játékos formavilágú tatyók két méretben és formával kaphatók: a kisebb kör alakúakban „csupán” az igazán fontos dolgokat vihetjük magunkkal, míg a nagyobb, mindennapi viseletre szánt modell aszimmetrikus elemei és szokatlan színkombinációja egy csapásra egyedivé varázsol bármilyen hétköznapi szettet. Bónusz, hogy egyedi igények, kérések teljesítésére is van lehetőség!

Fotó: MES

MES

4/10

Címkék

A MES-t Fabricius-Nagy Emese alapította 2012-ben, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minden egyes megrendelője számára annak stílusához igazodó, kifogástalan minőségű, kifinomult kiegészítőt készítsen. Kollekcióit ennek megfelelően úgy alakítja ki, hogy az egyes típusok könnyedén személyre szabhatóak legyenek. Emese szereti megismerni a táska leendő tulajdonosát, időt szán az alapanyagok kiválasztására, a darabok elkészítésére, egyszóval távol áll tőle a fast fashion szemlélet. A szépséges CSEPP hátizsák egyszerre klasszikus és vagány, sőt a rendkívül hosszú cipzárnak köszönhetően a modell teljes egészében kiteríthető, megkönnyítve a pakolást, a tárolását, sőt a tisztítást is.

Fotó: CAMOU

CAMOU

5/10

Címkék

A laza streetwear holmikat kínáló CAMOU ruhái mellé egy ideje már attraktív, nyomott bőrtáskák is felsorakoztak. A márka DNS-ében legalább annyira meghatározó a funkcionalitás, mint a vizualitás. A kizárólag saját fotókkal megnyomott darabok egy egészen egyedi univerzumba repítenek, ahol városi utcarészletek, homlokzatok és a természet látványa egyaránt megtalálhatók. A nyári sorozat fő témái közé tartozik Szentendre megkapó építészeti karaktere és hangulata, a különféle kékekkel hódító tengerpartok látványa és a nyarat kísérő nosztalgikus csemegék – a pop-corn és a franciadrazsé – képe. A bőr és textil kombinációjából készülő hátizsákok sok-sok zsebet rejtenek, s minden egyes modell válltáskává is alakítható.

Fotó: Vengru

Vengru

6/10

Címkék

A Vengru nem az aktuális trendekre reflektál, sokkal inkább az egyediségre, a vevők egyéni igényeire és a kreativitásukra helyezi a hangsúlyt. Éppen ezért Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás egy olyan interaktív weboldalt hozott létre, ahol a kívánt paraméterek megadásával és egy 3D tervezőprogram segítségével bárki saját stílusához igazíthatja a jellegzetes háromszög formák által meghatározott alapdarabokat. A VENGRU táskák különlegessége, hogy minden eleme külön színezhető, sőt mivel a fogói cserélhetők, azok is tetszés szerint váltogathatók. A táskák elején található cipzárakba egy külön kiegészítő, egy paneltáska is illeszthető, ami plusz zsebként vagy önálló táskaként is tökéletesen működik, és akár mini hátizsákként, övtáskaként, kis válltáskaként vagy akár pánt nélkül is viselhető.

Fotó: Rita Rzsnszk

Rita Rzsnszk

7/10

Címkék

Az örökké mozgásban lévő fiataloknak készülő hátizsákok az egész napos szaladgálás során is kényelmes társaink lehetnek, hiszen tervezőjük olyan fazont alakított ki, amely szinte minden stílusú öltözékhez és alkalomhoz passzol. A jellemzően bársonyból és műbőrből készülő táskák egyszerű formákkal hódítanak, különlegességüket a felhasznált anyagok karaktere, a színválasztás és az egyedi részletmegoldások összessége adják. A hátik jelenleg két méretben készülnek, de hamarosan várható egy gyerekszéria megjelenése is.

  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: megrendelés rita.rzsnszk@gmail.com, MONO art & design Árak: 18.000 – 33.000 Ft.

Fotó: Nude By Nubu

Nude by Nubu

8/10

Címkék

A márkára olyannyira jellemző egyszerűség és visszafogottság elmondható erre a hátizsákra is, természetesen némi csavarral. A forma a klasszik városi táskák stílusát hozza, az anyaghasználat pedig egyszerre kifinomult és izgalmas. A „nagy testvérénél” kissé alacsonyabbra pozicionált, annál elérhetőbb árfekvésű, de minőségi és hordható holmik szellemisége a Nubu filozófiáját követi. Így biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok szezonon át ruhatárunk látványos kiegészítője lesz, sőt tökéletes választás azok számára, akik egyetlen táskák keresnek, de olyat, ami gyakorlatilag bármilyen szituációban megállja a helyét. Fekete és natúr-fekete változatban kapható.

Fotó: AGNESKOVACS

AGNESKOVACS

9/10

Az időtálló, mégis friss táskákat és kiegészítőket tervező Kovács Ágnes Agate almárkája számára készítette el a Cross kollekciót, amely a végletekig letisztult alapfazonokat tartalmaz. A kapszulasorozat készítését nem is előzte meg hagyományos értelemben vett tervezési folyamat, inkább egyfajta szabad gondolkodás, kísérletezés eredményeként születtek meg ezek a darabok, amelyek az elmúlt időszakban a tervezőt ért élményekből, igényekből indultak ki. A háromdarabos széria hátizsákja visszafogott, ugyanakkor minden megvan benne, ami egy tökéletesen funkcionáló menő városi hátitól elvárható.

Fotó: Juhász Dóra

Juhász Dóra

10/10

Címkék

A tervező nem szezononként megújuló kollekciókban gondolkodik. Egy-egy fazon a vásárlói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan alakul, kisebb-nagyobb változtatásokat követően nyeri csak el végleges formáját, hogy aztán évekig szerepeljen a palettán. A vadonatúj modell eredetileg egy egyedi darabnak készült – innen ered az Eszter név is ­– és csupán nemrég került be a kínálatba. A bőrhöz vízlepergető textil társul, ami UV állóságának köszönhetően nem fakul ki a napon. A laza és sportos fazon hátizsákból válltáskává alakítható, hiszen vállpántjai le- és átszerelhetők. Egy méretben készül, állítható pántokkal, fekete, szürke és sötétkék textillel.

Hasonló tartalmak

Admin mode