shopping

szerkesztés

10 budapesti piac, ahol idén tavasszal érdemes körülnézni

Szerzők

2015. 04. 09. 18:27

Piacon vagy kézműves vásáron nézelődni összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény, mint beugrani a legközelebbi üzletbe vagy szupermarketbe. Beszélgethetsz az árusokkal, akik minden termék történetét ismerik, és ha jó alkudozó vagy, a kiszemelt darabokat baráti áron viheted haza. De hova menj, ha minőségi sajtokat, használt ruhákat, antik tárgyakat vagy helyi művészek által készített ékszereket keresel? Most, hogy itt a tavasz, a belvárosban több helyen újra felbukkannak a szabadtéri piacok, ezek közül mutatunk tíz olyat, amit érdemes lesz felkeresni a következő néhány hónapban.

Fotó: Közös Piac Facebook

Közös Piac

1/8

A Közös Piac azért jött létre, hogy közelebb hozza egymáshoz a termelőket és az egészséges, csak természetes anyagokat tartalmazó termékek iránt érdeklődő vásárlókat. Ha helyi mézet, szalámit, dzsúszokat, fűszereket, sajtot, esetleg helyben termelt gyümölcsöt vagy zöldséget keresel, itt a helyed. A szervezők szerint a piac az áruk mellett a közösségről is szól, úgyhogy ha eljössz, nemcsak finom ételekkel, de vidám pillanatokkal is gazdagabb leszel.

Cím: Central Passage (1061, Király u. 8.)
Következő alkalom: április 1. 14:00-20:00 (különleges gasztro részleg a Gardrób Night Marketen)

Fotó: PeCsa Bolhapiac Facebook

PeCsa Bolhapiac

2/8

A PeCsa Bolhapiac Budapest egyik legrégibb és legautentikusabb bolhapiaca, vagy ahogy a szlogenük tartja: ez egy múzeum, hol nem mellesleg vásárolni is lehet. Porcelán étkészlettől és a régi festményektől kezdve a kuriózumnak számító bakeliteken és régiségeken keresztül a „trash and treasure” kategóriába sorolható bármilyen csecsebecse megtalálható a PeCsában. Jelképes összegért (150 Ft) bebocsátást nyerhetsz egy elveszett kincsekkel teli, varázslatos világba, ahol megállt az idő, és ahonnan valószínűleg nem fogsz üres kézzel távozni. Ha kíváncsi vagy, milyen érdekes sztorik fűződnek a kínált tárgyakhoz, az árusok biztos tudnak mesélni.

Időpont: minden hétvégén, 08:00-14:00
Új helyszínen: 1183 Budapest, Balassi Bálint utca 2-10.

Petőfi Csarnok - PeCsa (bezárt)
Cím: 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.

Fotó: Gardrób Facebook

Gardrób Közösségi Vásár

3/8

Biztos nálad is lapul a szekrény mélyén néhány olyan ruhadarab vagy kiegészítő, aminek szívesen találnál új otthont, és az is elképzelhető, hogy mások feleslegessé vált darabjai a te ruhatáradnak lennének tökéletes új lakói. A Gardrób Közösségi Vásár Budapest legnagyobb használtruha-piaca, amely a belvárosban várja a kincsvadászokat, sőt néha még DJ-k is felbukkannak, akik rendesen felpörgetik a hangulatot. Ha megéheznél, tarts egy kis szünetet valamelyik standnál, ahol minden alkalommal rengeteg finomság van terítéken. A ruhák és kiegészítők válogatás után kerülnek a Gardrób kínálatába, úgyhogy itt csak egyedi darabok lógnak a fogasokon. Nincs fix piacnap és a helyszín is folyton változik, ezért érdemes a Facebook-oldalukon tájékozódni.

Következő alkalmak:
április 1., 14:00-20:00, DIP - Design Passage
április 11., 11:00-16:00, Fogasház
május 2., 12:00-17:00, Szimpla Kert

Fotó: Gozsdu Antique Market Facebook

Gozsdu Udvar

4/8

1075 Budapest, Király utca 13.

Több infó

Címkék

A Gozsdu Udvarban rendezett Gozsdu Antik Market olyan kézműves/vintage/könyv piac, ahol minden elképzelhető régiség fellelhető a kedves gyerekkori emlékeket felidéző játékoktól kezdve a kreatív kiegészítőkön és lámpákon keresztül a legtutibb poszterekig. Itt a piacozó fiúkra is gondolnak, némelyik árus asztalkáin például vintage repülőmodellek és más, évtizedes történetre visszatekintő apróságok sorakoznak. A fesztelen atmoszféra annak is köszönhető, hogy a pultokat a Gozsdu bárjainak és éttermeinek közvetlen szomszédságában állítják fel, így még egy reggeli vagy ebéd is belefér, mielőtt belevetnéd magad a régi kincsek közé.

Időpont: szombatonként, 14:00-20:00

Fotó: WAMP Facebook

WAMP

5/8

A budapesti WAMP, a magyar dizájnvásár viszonylag rendszeresen megrendezett közösségi esemény, ahol a magyar tervezők munkáit szemlélheti meg a nagyérdemű: nemcsak a magyar vásárlók jönnek, turisták és itt élő külföldiek is szívesen keresik fel a piacot. Évente egyszer a WAMP külföldi alkotóknak is lehetőséget ad, Budapestre invitálva a nemzetközi színtér tehetséges tervezőit (erről majd részletesebben is írunk, ha közelebb járunk az esemény időpontjához). A következő dizájnvásárok időpontját és helyszínét itt találod.

Fotó: Antik Placc Facebook

Anker't

6/8

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Több infó

Címkék

Elvonási tüneteket produkálsz, ha egy ideje nem kerültél antik, dizájner vagy retró cuccok közelébe? Akkor vasárnaponként irány az Anker’t, pontosabban az Antik Placc! Néha restaurátorok és felújítási szakértők is felbukkannak, hogy tippeket adjanak a hozzáértő piacozáshoz, és ingyenes értékbecslés is elérhető a látogatók számára. Amíg a szülők elmerülnek a zsúfolt standok portékái között, a gyerekeket a Fabrika Műhely munkatársai szórakoztatják. A piac kínálata elképesztően változatos: többek között a legkülönbözőbb csecsebecsék, szuper és egyedi dísztárgyak, antik székek és asztalok, szobrok, lámpák és gyertyatartók várnak új gazdára.

Időpont: vasárnaponként, 10:00-17:00

Fotó: KORZÓ Facebook

Bálna Budapest

7/8

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Több infó

Címkék

A KORZÓ árusai válogatott régiségeket és magyar dizájnerek termékeit kínálják. A piac elsősorban a jó minőségű áruk lelőhelye, de gyakran tartanak gyerekprogramokat, workshopokat, különleges kiállításokat és koncerteket.

Időpont: vasárnaponként, 10:00-18:00

Fotó: Lakásvásár Facebook

Telep

8/8

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Több infó

Címkék

A Lakásvásár a TELEP saját piaca, ahol a szó szoros értelmében minden kapható, legyen szó ruháról, snowboardról, cipőről vagy kutyás kiegészítőről. A törzsközönséget Budapest leglazább fiataljai alkotják, és a kínált termékek sem kevésbé trendik. Ha te is eladnál ezt-azt, bérelhetsz asztalt 3500 Ft-ért, és hozhatod a saját fogasaidat. Ha érdekelnek a további részletek, dobj egy üzenetet a Lakásvásárnak.

Következő alkalom: április 11., 12:00-17:00

Hasonló tartalmak

Admin mode