Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Egy hónapos ingyenes programsorozat veszik kezdetét a Városligetben, a Pavilonkertben az autentikus cigányzenét játszó Parno Graszt koncertjével szeptember 5-én. A Pavilon és a Magyar Zene Háza közös szervezésében megvalósuló Zene a lombok alatt sorozat keretében kedvelt zenei formációk lépnek fel, a gyerekeket pedig hangszerkészítő foglalkozáson várják.

A Múzeumok a szabadban estek alkalmával a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Diafilm Múzeum vetítéssel és dj-vel költözik ki a zöldbe. A Pavilon együttműködve a park meglévő és leendő intézményeivel olyan közösségi és művészeti teret szeretne létrehozni a Pavilonkertben, ami felpezsdíti a Városliget életét. Szeptemberben színes programokkal várják a szabadba vágyókat, az eseményeken a zene, az építészet, a képzőművészet és a népművészet kerül középpontba. A szervezők azt javasolják a kultúra iránt érdeklődőknek, hogy hozzanak magukkal plédet, és terítsék le a fűben.

Részletes program:


  • 09.05.: Parno Graszt lemezbemutató

  • 09.06.: Múzeumok a szabadban - Dj Peter Zsuffa

  • 09.12.: Pecha Kucha Night

  • 09.13.: Múzeumok a szabadban - a Diafilm Múzeum vetítése

  • 09.14.: Hangszerkészítő workshop gyerekeknek

  • 09.20.: Múzeumok a szabadban

  • 09.21-22.: Liget Street Art

  • 09.26.: Virtuózok koncert

  • 09.27.: The Qualitons

  • 10.04.: JumoDaddy


https://www.youtube.com/watch?v=DuQNcQzjbVE

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Neked ajánlott

A