Keresés EN

Kultúra

Uzsokimozi február: Promenád a gyönyörbe

Az Uzsokimozi ötlete abból a felismerésből született, milyen fontos szerepük van a művészeti alkotásoknak az érzékenyítésben, mennyivel könnyebb egy kényes témáról egy film kapcsán beszélni. A szokatlan helyszínen, a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban indított filmklub tavaszi és nyári filmjeit az élet és az öröm témája köti össze. A 16:30-tól kezdődő „mozizás” ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a vetítést követő beszélgetésen pedig meghívottak is részt vesznek majd.

Február 27-én Alan Parker Promenád a gyönyörbe című filmje lesz műsoron. Az 1994-ben készült filmvígjáték az egészségkultusz 20. század eleji születéséről mesél. A zabpehely-készítményeiből meggazdagodott, legendás amerikai orvos, Dr. Kellogg híres és meglehetősen drága szanatóriuma újszerű, egyedi terápiájáról ismert. Az elit tagjai tülekednek, hogy bejussanak az intézménybe, ahol aztán kellemetlen meglepetések sora éri őket. Az Uzsokimozi februári vendége Szécsi Noémi író, a Lányok és asszonyok aranykönyve szerzője lesz. A további filmek listáját itt találjátok.

(Fotó: Fogjunk Össze Alapítvány - Facebook)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A