Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A többnyire fotóművészetet bemutató TOBE Gallery új tárlatán egyéb médiumok bevonásával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire izgalmasan hat egymásra fotográfia, festészet vagy akár az üvegművészet. Ebből az alkalomból, számos vendégművésznek nyílik lehetősége a bemutatkozásra, egy kísértetiesen delikát kiállításon. A tárlat címe utalás Tim Burton azonos című, 1993-as animációs filmjére. A kultikusnak számító mese, az egyedi Burton-hangulattól válik varázslatossá. A groteszk, horrorisztikus látásmód mellé egy páratlanul kedves és finom megjelenés társul, ami a kiállításon a figurális és a geometrikus absztrakt művek ütköztetésével valósul meg. Ahogy a kis animációs történet is teljesen magával ragadja az embert, úgy ezen tárlat hangulata sem fogja ereszteni a látogatót. A kiállítás kísérletet tesz arra, hogy a művészet által, belső démonjaink megnyugvásra találjanak és így az ünnepekre való készülés sem válik lidércessé.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A