A járműveken hagyott eszközök egy korszak tárgykultúrájának lenyomatát adják. Megismerhető belőlük a kor öltözködési divatja, olvasási szokásai vagy például a mobiltelefonok legújabb generációja is. Bár a kiállítás tárgyai elvesztek, mégsem tűntek el. Megkezdik szigorúan szabályozott vándorútjukat, amely szerencsés esetben a tulajdonosnál ér véget. Hogy mi történik az elhagyott tárgyakkal, milyen szabályok vonatkoznak a kezelésükre és miket hagynak el legtöbbször utasaink? Mindezt és még számos érdekességet megtudhatunk a BKK legújabb kiállításának anyagából. 

A Földalatti Vasúti Múzeumban egy évtizede megrendezett nagy sikerű tárlat folytatásaként újra a közösségi közlekedés járművein felejtett, majd megtalált és a „Talált Tárgyak Osztályára” kerülő, érdekesebbnél érdekesebb tárgyak mesélnek magukról. Mivel sokunknak van egy-egy személyes története is egy járművön felejtett, majd megkerült tárgyról, a mesét mindenki tovább szőheti. 

Nyitvatartás: Hétfő kivételével mindennap 10.00–17.00
 

Belépőjegy: felnőtteknek 350 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 280 Ft, és van ún. fotós-videós jegy, ami 500 Ft-ot jelent pluszban. 

Címkék