Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Szólamok között: Eva Quartet és a Dalinda

A Magyar Zene Háza Szólamok között című sorozatában a korzikai-magyar találkozás (az Ensemble Tavagna és a Szent Efrém Férfikar koncertje) után most egy bolgár-magyar egymásra hangolódás következik, az Eva Quartet és a Dalinda közös koncertjén.

Az Eva Quartet a bolgár énekes hagyomány legjelesebb jelenlegi együttese, tagjai a legendás Le Mystere des Voix Bulgares énekkarból is ismertek. Az elmúlt negyedszázadban a négy virtuóz énekes a bolgár többszólamúság tradícióját eleveníti fel, mindezt változatosan, nem megriadva a modern formáktól sem.

A Dalinda talán nem szorul különösebb bemutatásra itthon, hiszen az elmúlt évek egyik legüdébb színfoltja a hazai világzenei színtéren. Az a cappella trió énekesnői – Nádasdy FanniPaár Julianna és Tímár Sára – a magyar népzene elkötelezettjei, zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy a népdalokhoz szükséges hiteles, ösztönös éneklési stílust modern formában, érzékenyen átdolgozva vigyék színpadra. Ennek a többszólamúságnak lehetünk tanúi június 3-án a Magyar Zene Házában, ahol a délszláv, bolgár és magyar énekstílus ötvözése egy különleges produkcióban mutatkozik meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A