Keresés EN

A Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. (röviden Schönbrunn Group) Császári rezidenciák elnevezésű gyűjteménye 1992-ben jött létre, s azóta is folyamatosan gyarapodik. A gyűjteményben a császári udvar mindennapjaihoz, s az egyes családtagokhoz köthető személyes tárgyak is vannak. Az egyre gyarapodó kollekció már több mint 1000 darabot számlál, s ezzel a világ legnagyobb Sisi-gyűjteménye.

A rendkívül gazdag, sokrétű tárgyi anyag most már lehetővé teszi, hogy az állandó kiállítások mellett – különböző témákban – időszaki kiállítást is rendezzenek. Az átfogó gyűjtemény legérdekesebb darabjaiból a bécsi szakemberek egy utazó kiállítást állítottak össze, amelynek első bemutatási helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély. A kiállításon a gyűjteményből mintegy 200 tárgy szerepel, melyeket 2024. január 28-ig tekinthetünk meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A