Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szeptember 2-án, este 19:30-tól a Run Over Dogs és Satelles dupla lemezbemutatót tart az Akvárium KisHallban.

Hosszú szünet után 2021 áprilisában új lemezzel jelentkezett a Run Over Dogs, amelyben a brutálisan őszinte kilenc dal egy intenzív alkotási folyamat eredményeképpen látta meg a napvilágot a karantén alatt. A Now Let The Monsters Shine megjelenése előtt a zenekar egy ideje már nem volt aktív, az énekes-dalszerző Czeglédi Szabolcs hosszú posztban írt arról, hogy az utóbbi három évben nem találta a helyét a színpadon zenészként, ezért is különleges alkalom, hogy a Run Over Dogs ezen az estén az Akváriumban először játssza végig az új lemezt, kiegészítve a repertoárt a korábbi albumok számaival.

Három évvel a Some Got Saved után új nagylemezzel és megújult hangzással tér vissza a budapesti dallamos hardcore zenekar, a Satelles. Bár a 3AM Confessions a pandémia alatt került felvételre, mégsem erősíti a COVID-lemezek sorát: első dalai még a zenekar kelet-európai turnéjának során formálódtak, majd 2019 nyarától folyamatosan nyerték el végső formájukat. Az album minden szempontból mérföldkő a korábban a Rise Against, az Ignite vagy a While She Sleeps előtt is bizonyító zenekarnak: hangzásában a post-hardcore, a blues, a folklór és a post-punk is megjelenik már a társadalmi érzékenységű dalszövegek aláfestéseként, miközben a Satelles sosem volt ennyire határozott, őszinte és keserű a megszólalásában. A lemezt a Grammy-díjas Alan Douches (Modern Life Is War, Touche Amore, stb.) maszterelte, Markus Matzinger (Implore, Six-Score) keverte, míg a felvételek Gál Mátéval (Run Over Dogs) készültek az RH stúdióban, így a zenekar a teltházas Robot, valamint a nyári fesztiválfellépések (Campus, Fekete Zaj) után teljesértékű klubkoncerten játszhatja végig elsőként a 3AM Confessions dalait.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A