Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Roma Jazz Fesztivál célja, hogy bemutassa a romák műfajon belüli kimagasló eredményeit, ezzel reprezentálva a roma jazz jelenét. A klasszikus értelemben vett gipsy-jazz műfajával ellentétben, a Kárpát-medencei ötvöződés egy sajátos játékmódot jelent, melyben gyakran megjelennek a térségre jellemző hangszerek: a hegedű, a cimbalom, vagy éppen a klarinét. A magyarországi roma jazz még ezen is túlmutat, hiszen a legkiválóbb hazai művészek egy sajátosan honi roma zenei nyelvezetet alkottak.

Program:

  • 11.17., 20.00: Szakcsi Lakatos Róbert Trio
  • 11.18., 20.00: Trio Midnight
  • 11.19., 20.00: Balázs József Quintet
  • 11.20., 20.00: Oláh Gergő Special Night with Varga Balázs Quintet

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő Szponzorált

GOBUDA Advent

Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontja a GOBUDA Mall családi programokkal vár bennünket december 6. és 9. között: ingyenes Gryllus Vilmos és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertre számíthatunk, és lesz népzenei hangszersimogató adventi rézfúvós koncerttel, valamint digitális játéksarok, kézműves foglalkozás és arcfestés is.

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A