Program adatai

Öveket becsatolni, felszállásra felkészülni! Június 26-án a BudaPart - Kopaszi-gátat ellepik a kattant mérnökök és a vakmerő pilóták, hogy valóra váltsák álmaikat, és őrült szerkezeteikkel a levegőbe emelkedjenek. Tíz év után tér vissza Budapestre a Red Bull Röpnap, ahol a vagány masinák a legszórakoztatóbb módokon igyekeznek lendületet venni, majd – ahogy ez a leggyakrabban megtörténik – az ég felé törve megmártóznak a vízben.

Érdemes már 10:00 órakor kilátogatni az ingyenes rendezvényre, ugyanis ekkor még egy helyen láthatjuk az összes csapat építményét. 10:45-kor Besenyei Péter légibemutatója nyitja meg hivatalosan a rendezvényt, ami azért is lesz különleges, mert a pilóta hét év után repül újra Budapest felett.

11:00 órától beindul az őrületes futam, és kezdetét veszi a verseny, ahol 40 csapat mérkőzik meg. A szakértő zsűri (Liu Shaolin Sándor, Lábas Viki, Papp Szabi, Kajdi Csaba és Henry Kettner) három szempont – a megtett táv, a repülő dizájnja, valamint a rámpán bemutatott műsor – mentén értékeli majd a csapatok teljesítményét, az első három helyezettet értékes pénznyeremény várja. A délután folyamán Valmar koncertje pezsdíti fel majd a közönséget és a versenyzőket, az esemény házigazdája pedig Istenes Bence lesz.
 
A belépés teljesen ingyenes, az eseményről további információkat a Red Bull weboldalán találtok, ide kattintva. A rendezvényre érdemes tömegközlekedéssel érkezni, mert a helyszínen nem lehet autóval parkolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode