Sok dolog, ami a korábbi generációknak segített felnőttnek lenni – az autóvezetés, a magas sarkú cipő hordása, az alkoholfogyasztás, a szex, a flört, a viccelődés, és így tovább – ma gyanús... Nem csak azáltal tűnünk gyerekeknek, ahogy gyakran öltözködünk, hanem úgy is gondolkodunk és érzünk, ahogy ők, naivan vagy koraéretten. Inkább egyáltalán nem szexelünk. Néhány rossz szó és apró gesztus ("mikroagresszió") gyorsan megbánt. Óvnak minket a dohányzástól, és a "felnőtt nyelvtől", és gyerekek mondják meg nekünk, mi vár a bolygóra a jövőben.

Az egyetlen dolog, ami megszabadíthat minket új, felnőttkor utáni gyermekkorunktól, valószínűleg az lenne, ha szemügyre vennénk, elismernénk valóságát és némi szeretettel megmosolyognánk. Ha ezt tennénk, tipikusan egy felnőtt erősségét mutatnánk, amelyet Sigmund Freud a humor fogalmával írt le, s amelyről megjegyezte, hogy a gyerekeknek nincs szükségük rá ahhoz, hogy boldogan éljenek. A szeptember 10-ei Posztfelnőtt című kiállítás e humor bizonyítékait mutatja be a művészetben, kiegészítve tudományos és ritkasággyűjtemények leleteivel.

Résztvevő művészek:
AES+F, Blue Noses, Götz Bury, Brian Calvin, Gelitin, Gerhard Gutenberger, Lisz Hirn, Beate Hofstadler, Paul Horn, Eva Kadlec, Elke Silvia Krystufek, Jarmila Mitrikova + David Demjanovic, Stephanie Mold, Tex Rubinowitz, Barbara Ungepflegt, Thomas Weinberger

Kurátor: Robert Pfaller

Hasonló tartalmak

Admin mode