November 13. és 15. között kétszáz animációs fimmel és rajzfilmsorozattal jön az Országos Rajzfilmünnep – ezúttal online. Örök klasszikusok és a legújabb kedvencek a nappalinkban három napon át ingyen.

Olyan klasszikusokat is láthatunk, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme, a Kukori és Kotkoda, de szerepelnek a programban a Magyar népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Cigánymesék sorozat epizódjai is. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül egyebek mellett a Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történeteivel találkozhatnak a nézők. A sorozatok mellett egészestés – új és klasszikus – rajzfilmeket is műsorra tűznek.

Kortárs magyar animációs műhelyek és egyetemek – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem – válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei mutatkoznak be, míg egy másik válogatásban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – best of alkotásai szerepelnek: a Hortobágyi darumese, a Szuper malac és Űrpatkány, valamint a Kipp-kopp a hóban című animációk.

Címkék