Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Octovoice, vendég: Radics Gigi, BariLaci

Az Octovoice Énekegyüttes különböző zenetörténeti korszakok és műfajok tükrében mutatja be a társas éneklés fejlődését a reneszánsztól a swing és a soul zenén át a rockig. Az együttes repertoárján olyan zeneírók művei szerepelnek, mint Lassus, Otis Reddig, Villaert, The Beatles, Billy Joel és Freddie Mercury.

Április 19-én a koncert második felében az Octovoice vendégeivel – Radics Gigivel és BariLacival – gospel zenéket szólaltatnak majd meg, bemutatva a műfaj spiritualitását az azonos eredetű soul, illetve R&B műfajokból is ismerős feszes ritmusokkal és sodró dallamokkal. A koncerten megszólal Robert Ray 1979-ben bemutatott Gospel miséje, ami a liturgikus hagyományok az afro-amerikai katolikus egyház kortárs zenei nyelvén történő interpretációja.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A