Ha egy átlagos városi reggel színfalai mögé nézünk, akkor felfedezhetjük, hogy a nap 24 órájában megállás nélkül sokezer szorgoskodó kézre van szükség ahhoz, hogy az életünk gördülékeny kényelemben telhessen. Bár ez nem volt mindig így, az egyesült főváros 150 éve alatt rengeteget változott a városi életmód, a közszolgáltatásokat végző cégek pedig ezzel együtt fejlődtek, hogy biztosítani tudják a budapestiek számára a kor elvárásainak megfelelő körülményeket. Hosszú és rögös út vezetett idáig, mi, a város lakói pedig már szinte észre sem vesszük a háttérben zajló munkát, csak annak eredményét élvezzük nap mint nap.

Budapesten a legtöbb közszolgáltatás közel egyidős a fővárossal. Ezek a város növekedésével és a lakossági igényekkel összhangban fejlődtek, a hatékonyságot és fenntarthatóságot szem előtt tartva. A Budapest 150 emlékév keretein belül megvalósuló NONSTOP BUDAPEST közműtörténeti kiállítás informatív módon ismerteti a különböző tematikus profilú közműcégek tevékenységét.

Kiállítók: Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.: FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió, FKF Hulladékgazdálkodási Divízió, FKF Köztisztasági Divízió, FŐKERT Kertészeti Divízió, BTI Temetkezési Divízió, Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV), Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK), Budapest Közút, Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Vízművek 

A kiállítás szeptember 27-én zártkörű rendezvény miatt nem látogatható. 

Címkék