Idén ősztől a Budapest Jazz Club első alkalommal rendezi meg a New York Jazz Fesztivált, amely a műfaj tengerentúli epicentrumának legjelesebb képviselőit felsorakoztató koncertsorozatának ígérkezik. Három olyan fellépőt is hoz most el a jazzklub, egészen január végéig, amelyekben jó érzéssel elmerülhetünk a hideg hónapokban. 

FELLÉPŐK:
2023. november 13. – Jonathan Kreisbert Quartet  
A New Yorkból származó gitáros már tizenévesen feltűnt a Guitar Player és a DownBeat szaklapok hasábjain. Nem először jön el a Budapest Jazz Club falai közé játszani, ráadásul erre a koncertjére saját, utolsó BCJ-s szereplése óta a világ majdhogynem minden kontinensén turnézó zenekarával érkezik.

2023. november 14. – Kevin Hays Solo
A Grammy-díjjal is elismert Kevin Hays-t Lionel Loueke oldalán már halhattuk a klubban. Ízig vérig New York-i jazz-muzsikus, aki Benny Golson, majd a fiatal Joshua Redman oldalán robbant be az amerikai jazz-világ vérkeringésébe. Ezúttal szólóban hallhatjuk, és elmélyült, csakis önmagára és saját hangszerére fókuszáló oldalát ismerhetjük meg. 

2024. január 31. –  Ethan Iverson Trio
Ethan Iverson Igazi jazz-tudós, Do The Math néven futó weboldalán fellelhető több tucat interjú, esszé és értekezés jazz és klasszikus zenei témákban egyaránt. Január 31-i koncertjén két virtuóz zenésztársa kíséri, bőgőn Peter Washington, dobokon Eric McPherson működik közre.

Címkék