„Három kilométeres körzetben egy árva lélek sincs. Hétvége nincs. Ünnepnap nincs. Nyaralás nincs. Munka van. Munka van. Munka van. Egyébként minden van. Autók, motorok, traktorok, hótoló télre és öntözőrendszer nyárra. Valahogy realitás nincs.” – olvashatjuk Márfi Márk dolgozatában.

A fiatal színész 2020-ban végzett az SZFE-n, diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg a családi pulykafarmon, Vas megyében. Ez a tény azért említésre méltó, mert a szakdolgozatból készült önadaptációt, a Telik – egy óra az életedből című monodrámát 2021 augusztusának végén, a Lóvasút Kulturális és Rendezvénytérben be is mutatták, Tóth Péter rendezésében.

Már ez az egyáltalán nem bevett gyakorlat is felkeltheti az érdeklődésünket, de az előadás azóta számos színházi fesztiválra meghívást kapott országszerte és Bécsben is, a szakma figyelmét is kivívva. Idén december 11-én nézhetjük meg a krimirészletekkel tarkított szubjektív családtörténetet, szokatlan színházi környezetben, a Lóvasút rendezvénytermében.

Címkék