Keresés EN

Kultúra

Magyar Kultúra Napja a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum is készül a Magyar Kultúra Napja alkalmából: a családok január 21-én vasárnap délelőtt képregénybe gombolhatják magukat a Méta Matinén, az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek című kiállítás helyszíneinek és szereplőinek segítségével. Délután ugyanehhez, a február 4-én záródó kiállításhoz tárlatvezetés és pódiumbeszélgetés kapcsolódik Roby Lakatossal, Lisztes Jenővel, Szomora Zsolttal a kávéházi cigányzenei kultúráról, mint nemzeti örökségről.

Január 23-án a török hódoltság korának kerámiaművészete kerül fókuszba. A programon kiderül, milyen gyökerekre tekint vissza a 19. század második felében szárnyra kapó népművészet. Az ugyancsak hamarosan záródó, a múzeum legújabb műtárgyait, műtárgyegyütteseit bemutató Zárvatermő című kiállításhoz fűződő előadás a 16-18. századi hódoltsági kerámiatörténet történetét, elsősorban északkelet-magyarországi emlékeit mutatja be. 
 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A