Keresés EN

Kultúra

Magyar Kultúra napja – 70 éves a magyar diafilmgyártás!

A magyar kultúrtörténet utolsó századának fontos elemei a diafilmek, hiszen a mesék, népmesék, versek illusztrálásán túl mondák, történelmi események feldolgozásai és irodalmi művek adaptációi is szerepeltek a filmkockákon.

A Klebelsberg Kultúrkúriában a Magyar Kultúra Napját két diafilmes eseménnyel is köszönthetjük: január 20-án Szalai Kriszta és Molnár Levente színművészek előadásában vehetünk részt a Diafilmek délutánján, 21-ére pedig 70 irodalmi mű egy-egy diafilm illusztrációját, 32 grafikusművész alkotását válogatták egy csokorba a kurátorok.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A