Gasztró

Macaron Nap 2018

Fotó : Macaron Nap

Hetedik éve tart a macaron őrület Magyarországon, 2012-ben egy bátor, akkor teljesen amatőrnek indult kezdeményezés az első Macaron Nap indította el a lavinát. Persze nem nehéz megkedvelni a macaront, édes, színes, a francia gasztronómiai kultúra egyik nagykövete, és persze nagyon finom tud lenni, persze csak ha beleteszik a kellő minőségű alapanyagot és szakértelmet.

„2012 óta öt nagy Macaron Nap rendezvényt tartottunk, mindegyik nagy siker volt, tavaly pedig megnéztük milyen, ha a külföldi modellt vesszük át, ez sem sikerült rosszul, az üzletek is örültek, hogy hozzájuk irányítjuk inkább az embereket, mi pedig összegyűjtöttünk közel 300.000 Ft-ot az Autistic Art alapítvány számára. Az elmúlt egy évben azonban úgy tűnt, hogy a közönség igényli az együtt ünneplést és szeretik, hogy egy helyen megtalálják a legjobb macaronokat.

Lehet, hogy néhányan nem fognak örülni ennek a kijelentésnek: sok vendég rutinból ugyanazokra a helyekre jár macaront enni, holott sok kis műhely, talán kisebb marketing gépezettel ugyan, de hasonló vagy még sokkal jobb minőséget is tud produkálni, mint a „sztárok”. Ezeket szeretnénk megmutatni, lehetőséget adni a kis műhelyeknek és a vidéki cukrászdáknak, akik szerintem szintén bőven képesek felülmúlni a nagyvárosi színvonalat.” – mondja Boros Regina, főszervező, az itthoni rendezvény ötletgazdája.

 

A nyitva tartás a programok függvénye.
 
TELEFON: +36305195922
E-MAIL :