Kiállítás

London Hard Drive / Volkova Sisters

Júliusban Boldizsár CR LONDON HARD DRIVE című kiállításával találkozhat a közönség a Holdudvar Galéria speciális kiállítóhelyén. Boldizsar CR Londonban élő és alkotó filmes, vizuális művész, akinek a spontaneitás és merészség nyomán született videóalkotási veszik birtokba a Holdudvar kiállítóterét.

A merevlemezekre úgy is tekinthetünk, mint adat-börtönökre, ahol az „elítéltek” akár meg is halhatnak. A monitorok viszont – még ha rövid időre is – de kiengedik őket az életbe.

Boldizsar CR a Holdudvar speciális kiállítóterébe nem egy precíz, erőltetett konceptuális kiállítást készít, hanem a dolgokat kevésbé tervezetten, inkább saját merészségére támaszkodva, „zsigerből” fogalmazza meg. A LONDON HARD DRIVE tárlat nem kész filmeket, hanem az alkotó korábbi munkáinak nyersanyagaiból ad egy válogatást. A válogatás szubjektív, de felszabadító jellegű is, mivel bármilyen jellegű munka szóba jöhet a sokszor erőltetett határvonalak és kategorizálás (Művészet, Kommersz, Videoklipp, Installácio) mellőzésével.

A megnyitó estéjén fellép az elektronikus pop műfajának egyik legmeghatározóbb feltörekvő magyar csapata a Volkova Sisters Dj Set. A nemrégiben Los Angeles-i turnéjukról hazatért kísérletező banda Sándor Dániel és Berger Dalma vezetésével teremti tovább Bodizsar CR munkája és koncepciója által létrehozott életérzést a Holdudvar speciális kiállítóterében.