Milyen színű a szorongás? Hány kollázspapír szükséges a gyász ábrázolásához? Hogy néz ki papírra vetve az endometriózis küzdelme?

A Safespace Budapest negyedik éve várja művészetterápiás és relaxációs foglalkozásaira a résztvevőket, ez idő alatt közel 600 alkotás készült a szorongás, a testkép, a kapcsolatok, a gyász, a szexualitás témájában. A foglalkozásokhoz nem szükséges művészeti előképzettség vagy jó kézügyesség, az első számú cél itt az, hogy bárki, végzettségétől függetlenül tapasztalhassa a kreativitás stresszoldó hatását, hogy alkotásán keresztül egy új perspektívából nézhessen rá belső állapotára, és egyúttal kapcsolódhasson sorstársaival.

A május 15-től június 12-ig tartó, ingyenesen látogatható kiállításon több mint 50, művészetterápiás foglalkozáson készült alkotással, és a hozzájuk kapcsolódó történettel, gondolatokkal találkozhatnak az érdeklődők. A Láttatsz és látszol című kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára, valamint arra, hogy az alkotás terápiás hatással bír, ami bárki számára elérhető, kézügyességtől és előképzettségtől függetlenül. 

Címkék