Keresés EN

Kultúra

Könyvekkel a mentális egészségért – vendég: Nyáry Krisztián

A népszerű íróval és könyvkiadói szakemberrel, Nyáry Krisztiánnal január 23-án, kedden 18 órakor dr. Ficzere Andrea, a Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány vezetője és Szeder Kata, a Könyves Magazin munkatársa beszélget a Millennium Házában.

A Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány 2021 őszén indította el a Könyvekkel a mentális egészségért című programsorozatát. A beszélgetések középpontjában olyan könyvek állnak, amelyek a mentális egészség szempontjából fontos témákat dolgoznak fel. A kifejezetten önsegítő könyveken kívül népszerű kortárs irodalmi művekről beszélgetnek a résztvevők, hiszen a szépirodalom számos kutatás szerint segít a stressz- és traumafeldolgozásban, nyugtató hatással van az agyunkra, és segít az elalvásban is. A sorozat vendége volt már Tóth Krisztina, Grecsó Krisztián, Boldizsár Ildikó, Orvos-Tóth Noémi, Visky András, Szabó T. Anna és Lackfi János.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link ide kattintva elérhető.

(Borítókép: Szalmás Krisztina)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A