Keresés EN

Kultúra

Kiruccanás Budapestről – Héttorony táncszínházi előadás

A tavalyi évben 65. jubileumát ünneplő Duna Művészegyüttes hivatásos néptáncosokból és hangszeres művészekből álló együttes, mely kiemelt céljának tartja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ledöntse a műfajjal kapcsolatos sztereotípiákat, és ráébressze a nézőket annak sokoldalúságára, művészi kifejezőerejére.

A Duna Művészegyüttes egyik kiemelten fontos produkciója, a Héttorony – Makovecz Imre emlékére című táncszínházi előadás arra vállalkozik, hogy Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész gondolkodásmódját, műveinek komplexitását a tánc nyelvén fogalmazza meg. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon augusztus 12-én 21 órától láthatja a közönség a Duna Művészegyüttes produkcióját. Az előadásban közreműködik Vecsei H. Miklós és az Etnofon Zenei Társulás. Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A